Sağlık

Göründüğü kadar basit olmayabilir! Geç farkına varırsanız sağlığınızı kaybedebilirsiniz…

Günlük yaşantımızda vücudumuzun bazı yerlerinde ağrılar meydana gelebilmektedir. Bu ağrılar genellikle kısa süreli veya aniden ortaya çıktığı için ciddiye alınmaz.

Bu ağrıları görmezden gelmek çok tehlikelidir çünkü kısa süreli ya da ani başlayan ağrılar vücuttaki başka bir önemli hastalığın sonucu olabilir.

Bazen vücudumuz bazı hastalıklarımızın oluştuğunu farklı şekillerde bize göstermeye çalışır. Kolayca gördüğümüz küçük rahatsızlıklar daha büyük rahatsızlıkların belirtileri olabilir.

Bu durumlar çok kolay olabilir ancak bu olasılıkların da olduğunu bilmenizi isteriz. Paylaşacağımız bilgilerde kendinizde bulunan bazı alanlarla karşılaşırsanız vakit kaybetmeden sağlık kontrolüne gitmeniz gerektiğini söylemeyi unutmayalım.

İşte alışılmadık ağrılar…

Yağlı bir yemekten sonra şiddetli mide ağrısı

Yüksek yağlı besinler tüketildikten sonra pişirilme şekli ve yaşadıkları değişiklikler nedeniyle vücutta farklı rahatsızlıklara neden olabilirler.

Ancak yağlı yemek yedikten sonra vücudunuz şiddetli bir şekilde sarsılmaya başlarsa geçer diye düşünerek doktora başvurmayı unutmayın.

Çünkü böyle bir durum safra kesesinde ciddi bir sorun olduğunun habercisi olabilir.

Göğüs kafesini etkileyen karın ağrısı

Bu ağrı kaburgaların hemen altından başlayan ve göğüs kafesini etkileyen bir ağrıdır. Bu ağrılar sıklıkla vücuda bıçak saplanıyormuş gibi hissedilir. Bu tür ağrılar aniden ortaya çıksa bile hafife alınacak bir ağrı değildir.

Bu ağrılar sindirim sorunlarına bağlı olarak ortaya çıksa da kalp sorunlarına, yüksek tansiyona veya şeker hastalığına işaret edebilir.

Bu tür bir ağrı hissettiğinizde bunu hafife almamalı ve en kısa sürede doktora başvurmalısınız.

Sadece kadınların yaşadığı ağrı

Sadece kadınların yaşadığı bir acı var. Bu ağrı sağ ve sol alt karın bölgesinde meydana gelir.

Adet dönemi dışında vücutta bu tür ağrılar meydana gelirse bu durum yumurtalıklarda bir sorun olduğu konusunda uyarıda bulunduğu için tehlikelidir.

Alt karın bölgesinde keskin ağrı

Alt karın bölgesinin tamamını kapsayan bu şiddetli ağrıya ateş ve kusma da eşlik ediyorsa en kısa sürede doktora başvurmak gerekir.

Aniden ortaya çıkan ve vücudu zayıflatan bu ağrının böbrek taşlarıyla ilgili olma ihtimali yüksektir.

Karnın sağ tarafında akut ağrı

Aniden başlayan ağrıya akut denir. Eğer aniden karnınızın sağ tarafında şiddetli bir ağrı hissederseniz, bu ağrı daha çok karnınızın sağ alt kısmında kalıyorsa ve bu ağrıya bulantı, ishal gibi rahatsızlıklar da eşlik ediyorsa en kısa zamanda doktora başvurmalısınız. .

Bu ağrıların apandisite bağlı olma ihtimali yüksektir ve zamanında müdahale çok önemlidir.

Kabızlık sırasında ishal ve kramplar

Sindirim ve boşaltım sisteminizde ishal veya kabızlık gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Vücudunuzda ishal, kabızlık gibi rahatsızlıklar varsa ve karnınızda yürümenizi engelleyen kramplar yaşıyorsanız bu durum hafife alınacak kadar masum değildir.

Bahsettiğimiz rahatsızlık süreçleri size irritabl bağırsak sendromu haberini getirmiş olabilir. Bu hastalığın vücudunuzda olduğu netleşse bile yaşam tarzınızı ve beslenmenizi değiştirmeniz gerekecektir.

Bu ağrıların sinyallerini anlayabilmek için en kısa sürede doktor kontrolünde olmanız gerekmektedir.

Not:

Vücudunuzda bu ağrılar oluştuğunda kendinize teşhis koymakla vakit kaybetmemeli ve en kısa sürede derhal doktora başvurmalısınız.

Birçok ağrı vücutta anlamsız bir şekilde meydana gelmez. Ağrının vücudun uyarı sistemi olduğunu da söyleyebiliriz. İhmal edilemez.

Sağlıklı kal!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu