Haber

Mudanya Belediyesi Çağrışan: Göynüklü İmar Planı Nisan’da Meclis’e Geliyor

Mudanya Belediyesi Çağrışan- Göynüklü 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planını tamamladı. Planlar, Nisan ayında yapılacak belediye meclisi toplantısında görüşülecek.

Mudanya Belediyesi, 2019 yılında mahkeme tarafından iptal edilen Çağrışan- Göynüklü 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planını tamamladı. 722 hektarlık alanı kapsayan planların yapılmamak üzere hazırlandığını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz yine iptal edildi, “Çağrışan-Göynüklü planlarına ilişkin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı’nın ardından yasalar ve kurumsal görüşler çerçevesinde yeni bir plan hazırlandı. İhaleye çıktık.

11 Ağustos’ta sözleşmesi imzalanan, 240 günde tamamlanması öngörülen planları, proje müellif firma ve belediyemiz teknik ekibinin öz veri çalışması sonucunda çok kısa sürede tamamladık. . Nisan ayında mecliste görüşülecek olan plan, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sevk edilecek.

Modern bir yaşamın gereği olarak sosyal donatı alanlarına getirilen fonksiyonların tamamı şehircilik, planlama ilkeleri ve kamu yararı unsurlarına uygun olarak hazırlanmıştır.

Kamusal alanlar oluşturulurken köy dokusu dikkate alınmıştır. Yolların açılamadığı eğimli alanlarda düzenleme yapılarak analizler üretilmiştir. Mudanya’mıza hayırlı olsun” dedi.
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu