Haber

Kılıçdaroğlu: Erdoğan kısır bir tartışmaya girmemizi istiyor

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fikir TV’de Elif Çakır, Ahmet Taşgetiren, Akif Beki ve Taha Akyol’un sorularını yanıtladı.

“DİNİ KAPATMAYA KİMSE GÜCÜ YOKTUR”

Seçimi kazanınca Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kapatacaklarına yönelik argümanların sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “CHP ileride Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kapatacak. Yüzde 100 emin olayım böyle bir soru sorulacak mı? Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran, imam-hatip okulları açan ve ilk ilahiyat fakültesini kuran Cumhuriyet Halk Partisi neden kapatsın?” Diyanet İşleri Başkanlığı bu ülkenin temel kurumlarından biridir. Atatürk aynı gün Meclis’ten Diyanet İşleri Başkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nı kurmak üzere iki kanun daha çıkardı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kapatmaya kimsenin yetkisi yoktur” yanıtını verdi.

‘Anlamadığım o kadar çok suçlama var ki…’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın suçlamaları ve tezleri sorulduğunda Kılıçdaroğlu, “Beyefendilik yarışı mı var hayır. Ben seçim meydanlarında Sayın Erdoğan’ın adını bile anmadım. Ben kendi düşüncelerimi, ne yapacağımızı söyledim. “O kadar çok suçlama var ki o kadarını kabul etmeyecek, şaşırdım” dedi.

Erdoğan’ın ülke gündemini değiştirmek istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu suçlamalara zaman ayırmak… Bizi o noktaya çekmek istiyor. O halde ekonomiden kopalım, Türkiye’nin geleceğinden kopalım, demokrasiden kopalım, Kısır bir tartışmanın içine girelim. Bu seçim Türkiye’nin kader seçimidir. Bu seçimde otoriter bir yönetimden mi yoksa demokratik bir yönetimden mi yanayız, bunun tartışılması gerekiyor. Mutfaklarda gerçekten bir yangın var. İnsanlar anlaşamıyor. Asgari ücret açlık sınırının altında” dedi.

‘TBMM, TMSF’DE YOLSUZLUK SORUŞTURULAMAMASIN İÇİN YASA YAPTI’

“Devletin temel direklerini yıktılar. Benim bütün amacım devletin direklerini yeniden yapmak. Yani demokrasiyi getirmek” diyen Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının başlıkları şöyle:

“Yargı gerçekten bağımsız olmalı. Siyaset yargıya karışmamalı. Kuvvetler dengesi sağlıklı bir denge olmalı. Meclis meclis olmaktan çıktı. Gerçekten şaşırıyorum. Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) yolsuzluk yapıyorsa, yolsuzlukları soruşturulmalı ve kovuşturmaya gidilmeyecek kanunu çıkarması mantıklı değil, ne anlama geliyor! yolsuzluk var, soruşturma olmayacak.”

‘AYM BAŞKANINA MEKTUP YAZDIM, MECLİSİ BU YÜKTEN KURTARIN’

“Anayasa Mahkemesi Başkanına bile mektup yazdım. Meclis böyle bir yasa çıkardı dedim, bu Meclis için çok ciddi bir kara lekedir, bunun düzeltilmesi gerekiyor, lütfen meclisi bu yükten kurtarın ve milletvekili” dedim. Erken açtığımız dava dolayısıyla kurumlar kendi içlerinde çalışamaz hale geldi” dedi.

‘TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’NİN GEMİSİ SEÇİM OTOBÜSÜNE DÖNÜŞTÜ’

“Benim amacım şu: Devletle partiyi ayırmamız lazım. Şimdi devlet parti oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gemisi, iktidar partisinin seçim otobüsüne dönüştü. Bu düşünülemez. Bir atmosfer yaratıyor. sanki karşıyız, neden karşı olalım ki, aksine bu milli bir sorundur, ben bu konuda çok kararlıyım, devlet kalır, parti gelir, gider, biz bunu yapınca, biz yapınca biz. devletin sütunlarını yeniden sağlıklı bir temele oturt, dünyanın en barışçıl insanı olacağım, gerçekten çekilip torunlarımla oynayacağım.”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu