Sağlık

Toklu: PRP uygulaması 2-3 haftada bir 4 ila 6 seans olarak uygulanır.

İlminur ATÇI – Herkes Duysun / BURSA (İGFA) – PRP tedavisinin kişinin kendi kanının özel bir işlemden geçirildikten sonra kişinin kendisine uygulanması olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Selçuk Toklu, PRP’min kişinin kendi kanını özel bir santrifüj işleminden geçirerek bileşenlerine ayırması ve elde edilen kanın kişiye enjekte edilmesi işlemi olduğunu belirtti. aynı kişiye farklı amaçlar için az miktarda trombositten zengin plazma verilmesi. Toklu, PRP’nin son yıllarda dermatoloji alanında saç dökülmesi, cilt gençleştirme ve yara güzelleştirme amaçlı oldukça sık kullanıldığını söyledi.

“PRP SAÇ DÖKÜLME ŞİKAYESİ OLAN KİŞİLERDE SIKLIKLA UYGULANAN BİR TEDAVİ YÖNTEMİDİR”

Yapılan çalışmaların PRP’nin saç büyümesini ve yaşam süresini artırdığını gösterdiğini belirten Toklu, “PRP saç köklerinde yani saç büyümesinin kök kısmındaki kök hücre farklılaşmasını uyararak, bölgedeki damarlanmanın artmasını sağlayarak saç üzerinde olumlu etkilere sahiptir. bu bölgeye daha iyi kan gitmesi ve saçın büyüme evresinin uzaması. Bu nedenle saç dökülmesi şikayeti olan kişiler için oldukça yaygın bir tedavi yöntemi olmuştur. sözlerini kullandı.

“FRINGER OLARAK BİLİNEN SAÇ HASTALIĞININ TEDAVİSİNDE PRP ÇOK SIK UYGULANMAKTADIR”

Saç dökülmesinin erkek tipi saç dökülmesi ve kadın tipi saç dökülmesi olarak iki kümeye ayrıldığını hatırlatan Toklu, “Her iki tip saç dökülmesi hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebiliyor. Erkek tipi saç dökülmesi daha çok hormonal ve genetik sebeplerden kaynaklanırken, kadın tipi saç dökülmesi daha çok demir eksikliği anemisi ve vitamin eksikliklerinden kaynaklanabilir. Dökülme tipine göre farklı sistemik tedaviler uygulanabilir. PRP her iki tip saç dökülmesinin tedavisinde de oldukça etkili bir tedavi seçeneğidir. Ayrıca alopesi areata dediğimiz ‘saçkıran’ olarak bilinen saç hastalığının tedavisinde de PRP oldukça sık kullanılmaktadır. söz konusu.

“PRP İŞLEMİNDE KİŞİNİN KENDİ KANI KULLANILDIĞI İÇİN YAN ETKİ RİSKİ ÇOK DÜŞÜKTÜR”

PRP işleminde kişinin kendi kanı kullanıldığı için yan etki riskinin oldukça düşük olduğunu vurgulayan Toklu, “Enjeksiyona bağlı olarak lokal kızarıklık ve gerginlik hissi görülebilir. Bu yan etkiler de herhangi bir tedavi uygulanmadan 30 dakika ile birkaç gün arasında geriler. Kişinin kendi kanı olduğu için alerji geliştirme riski yoktur. Uygulama sadece otoimmün yani bağışıklık sistemi ile ilgili sistemik hastalığı olan kişilerde önerilmemektedir. terimleri kullandı.

“PRP UYGULAMASI 2-3 HAFTADA BİR 4 İLA 6 SEANS OLARAK UYGULANIR”

Dermatoloji Uzmanı Dr. Selçuk Toklu, PRP tedavi süreci ve seansları hakkında şunları söyledi:

“PRP uygulamasında kişinin kendi kanı özel bir tüpe alınır ve belli bir süre santrifüj işlemine tabi tutulur. Daha sonra ayrışan kanın trombositçe zengin kısmı alınarak ince uçlu enjektör ile saçlı deriye uygulanır. PRP uygulaması 2-3 haftada bir 4 ila 6 seans olarak uygulanır. Dökülme tipine göre PRP seanslarının ortasında kişiye saç mezoterapisi de uygulanabilir. Ayrıca tedavi öncesi sistemik değerlendirme istenmeli ve sistemik bir hastalık varsa tedavisine başlanmalıdır. Eksik vitamin veya mineral değeri varsa tamamlayıcı tedavi eklenmelidir. PRP tedavisinde kişinin kanını alıp ayırdığımız tüpler fiyat olarak farklılık gösterebilir bu nedenle seans fiyatları değişkenlik gösterebilir fakat ortalama seans maliyeti 2000 TL civarındadır.

Sonuç olarak PRP saç dökülmesi tedavisinde kendi kanımızdan elde edilen etkili ve sağlam bir tedavi tekniğidir.

haberhamur.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu