Yaşam

İstanbul, Ankara ve İzmir valilikleri peş peşe açıklama yaptı: ‘Hava kalitesi düşecek’

Türkiye bir kez daha çölden esen rüzgarın etkisi altında. Libya üzerinden gelen bu çöl sıcağı, rüzgar ile birlikte tozu da getiriyor. Çöl tozları cuma gününe kadar etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun batı ve iç kesimleri için toz taşınımı uyarısında bulundu.

MGM tarafından Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak için sarı kodlu uyarı yapıldı. Marmara, Ege, Batı Akdeniz,İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’de yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Ne kadar sürecek?

Meteoroloji, yarın öğle saatlerinden itibaren toz taşınımının etkisinin azalacağını da açıkladı.

Valilikler uyardı: ‘Hava kalitesi düşecek’

İstanbul, Ankara ve İzmir Valilikleri, meteorolojinin uyarıları ardından sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı. İstanbul Valiliği “Toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” dedi.

Ankara Valiliği: Tedbirli olun

İzmir Valiliği: Ulaşımda aksamalar olabilir

İzmir’de ise toz taşınımı için bugün ve yarına dikkat çekildi:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemiz genelinde 25 Nisan 2024 Perşembe öğle saatlerine kadar yer yer etkili olacak toz taşınımı bekleniyor. Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

ardanuchaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu