Haber

Murat Kurum İstanbul için 10 ana hedefini açıkladı

İBB adayı Murat Kurum seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kurum sahaya çıkıyor, toplumun her kesimiyle buluşuyor, sorunlarını dinliyor, neler yapacaklarını anlatıyor.

Kurum bu kez medya mensuplarıyla buluştu. Misafirlerin ortasında Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli Ayrıca vardı. Ateşli, kurumla bir araya gelerek herkesin merak ettiği projeleri dinledi.

Kurumun açıklamasında “İstanbul’un kaynaklarını algı yönetimi için kullanmak yerine, gerçek belediyecilik hizmetleri için kullanacağız.”sözlerini kullandı.

Kurum, İstanbul’a insan odaklı bir yönetim anlayışıyla hizmet edeceklerini belirtiyor. , “Vatandaşlarımızı dinleyici olarak görmüyoruz, vatandaşlarımızı doğrudan paydaş olarak, İstanbul’u yönetecek ekibin bir parçası olarak görüyoruz.”söz konusu.

MEDYA TOPLANTISI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Medya Toplantısı’nda gazete ve televizyon kanallarının genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi.

Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza sağlık dileyerek burada konuşmasına başlayan Murat Kurum, şunları söyledi: “Bir yıl önce yüzyılın felaketinde 53 bin 537 canımızı kaybederek büyük acı yaşadık. Bugün bu acıyı kalbimizin derinliklerinde taşıyoruz. Ama bir yandan da felaketten etkilenen kardeşlerimizi yeni, sıcak ve güvenli evlerine kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu deprem bize iki şeyi çok net gösterdi. Her şeyden önce devletimizin ne kadar büyük ve güçlü olduğunu bir kez daha görmemizi sağladı. İkincisi, bu aziz millet ne kadar güzel, ne kadar yardımsever, ne kadar kardeşlik bağıyla birbirine bağlı; bunu bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur ve gurur duyuyorum. “Depremde şehit olan tüm kardeşlerimize, annelerimize ve çocuklarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.”söz konusu.

“VATANDAŞLARIMIZI DİNLEYİCİ OLARAK GÖRMÜYORUZ, VATANDAŞLARIMIZI İSTANBUL’U YÖNETECEK EKİBİN BİR PARÇASI OLARAK GÖRÜYORUZ”

“Sahaya çıktığımızda İstanbul halkına bir söz verdik. “Her zaman, her an milletimizin yanında olacağız.”Kurum şunları söyledi: “Bizim halkımızda; İstanbul’un kaosundan, sistemsizliğinden derin bir bıkkınlık hali görüyoruz. Ama bunun yanında yaşlılarımızdan kadınlarımıza, gençlerimizden esnafımıza kadar herkes; Biz de “umudun” hızla yükseldiğini hissediyor ve buna tanıklık etmekten mutluluk duyuyoruz. Sizlerin dertlerini dinlemekle kalmıyor, hazırlayacağımız projelerde bilim insanlarımız, iş insanlarımız, personellerimiz, sendikalarımız ve en çok da vatandaşlarımızla doğrudan çalışıyoruz. Bunu çok önemsiyorum. Biz vatandaşlarımızı dinleyici olarak değil, doğrudan paydaş olarak, İstanbul’u yönetecek ekibin bir modülü olarak görüyoruz. Özetle; Bugün değil aylardır İstanbul’un sorunları üzerinde çalışıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki AK Parti kümemiz beş yıldır çalışıyor. Buradan çok güzel sonuçlar alıyoruz ve bunları projelerimize yansıtıyoruz. İstanbul’un projelerine tek bir perspektiften bakmıyoruz. Tüm projelerimize Siztem İstanbul konseptiyle yaklaşıyoruz. Yani bütünsel olarak, her yönü dikkate alarak hazırlıyoruz.”söz konusu.

“Bu sistemin merkezinde insan var, insanımız en temel haklara sahip, İstanbulluların mutluluğu.”Kurum, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Yüzyıl İstanbul Vizyonumuz doğrudan İstanbulluların gündemini ilgilendiren başlıklarla belirlenerek kategorize edilerek milletimizin bilgisine sunuldu. “Vizyon İstanbul’da projelerimizi, hedeflerimizi ve hayallerimizi milletimize 10 temel başlık altında anlattık.”söz konusu.

10 ANA HEDEF

Kurum projelerini şöyle anlattı:

“Birincisiİşgal Etmeyen, Taşıyan İstanbul, yeni metro ve metrobüs hatları, iki yakasına yapacağımız tüneller ile deniz taşımacılığı ve teknoloji ağırlıklı birçok ulaşım projesini güçlendirdi.

Sonuncusuİstanbul’u bekleyen olası depremlere karşı inşa edeceğimiz 650 bin kentsel dönüşüm konutu, 100 bin sosyal konut ve yeni afet yönetimi uygulamalarımızla Afete Dayanıklı İstanbul.

Üçüncü Başlığımız; “Her An Her An Yanınızda” sloganıyla hayat bulacak; Sosyal belediyecilik uygulamalarımızla; Yaşlılarımızın, emeklilerimizin, kadınlarımızın ve gençlerimizin hayatlarını güzelleştirecek ve kolaylaştıracak destekleri içeren Sosyal Belediyecilik Uygulamalarımız.

Dördüncü Başlığımız; Dünyamızı, ülkemizi ve İstanbul’u iklim değişikliği nedeniyle yaşanabilecek su krizine karşı koruyacak altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla Sürdürülebilir Su Yönetimi.

Beşinci hedefimiz; Halkımızın ve sokaklarımızın daha huzurlu ve güvenli olması için; Sokak hayvanlarına yönelik yeni uygulamalarımız.

Altıncı Amacımız; Uluslararası İstanbul festivalleri, İstanbul akademisi, genç sanatçılara destek ve yeni fuar-kongre merkezleriyle; İstanbul’u Kültür, Sanat ve Turizmiyle Yaşamak.

YedinciHedefimiz, bilişim yönetimi ve teknoloji merkezi, İstanbul’un dijital ikizi ve We İstanbul gibi projelerimizle şekillendireceğimiz Digistanbul.

Sekizinci Amacımız; Nefes İstanbul, İstanbul’u örnek bir sıfır atık şehri haline getirecek ve 2040 net sıfır emisyon hedefimize ulaşacak yatırımlarla.

Dokuzuncu Amacımız; Bizi Olimpiyat Şehri İstanbul olma hedefimize taşıyacak, mahallelere kuracağımız tesislerden spora ve harekete başlayacağımız İstanbul Sporla Yaşamak.

Ve onuncu Amacımız. Tarihe Vefa, Geçmişe Saygı sloganıyla hazırlayacağımız projelerle, aslına uygun olarak restore edilecek cadde ve sokaklarımızla; “Tarihi yarımadada yeni meydan projelerimiz ve yeni uygulamalarımızla İstanbul Mirasını Geleceğe Taşıyor.”

Kurum, açıklanan projelerin İstanbul’da heyecanı ve umudu artırdığını sözlerine ekledi. “Sokaktaki insanların projelerimizi gördükten sonra hayal kurmaya başladığını söyleyebilirim.”söz konusu.

“İSTANBUL’UN KAYNAKLARINI ALGIYI YÖNETMEK YERİNE GERÇEK BELEDİYE HİZMETLERİ İÇİN KULLANACAĞIZ”

Kurum, İstanbul’u Türk Yüzyılının lider şehri yapacaklarının altını çizdi. “Tek önceliğimiz var; İstanbul’a hizmet etmek. Sadece İstanbul diyoruz çünkü gerçek belediyeciliğin ancak İstanbul’u merkeze almakla sağlanacağına inanıyoruz. Belediye olarak bahane üretmeyeceğimizin altını çizmek isterim. “İstanbul’un kaynaklarını algı yönetimi için kullanmak yerine, gerçek belediyecilik hizmetleri için kullanacağız.”sözlerini kullandı.

“İNSANI NESNE OLARAK YERLEŞTİREN BİR YÖNETİM ANLAYIŞIYLA HİZMET VERECEĞİZ”

Kurum, mevcut İstanbul yönetiminin gerçek belediye iradesi yerine kendi siyasi hedeflerini ön planda tutan bir anlayışla hareket ettiğinin altını çizdi. “İstanbul yönetimi açıkçası başarısız oldu. Ama İstanbullular çaresiz değil. İstanbul halkının çaresiz olmadığını gösteren SİSTEM yaklaşımıyla hizmet edeceğiz. Şehircilik ve belediyecilik vizyonumuzun mottosu budur. Bu yüzden SİZTEM İstanbul diyoruz. Bu, insanları tebaa olarak merkeze alan bir yönetim vizyonudur. Şehrimizin sorunlarını doğru analiz edip, tek tek çözüm üreten bir modelin adıdır. Sorunları çözerken ortaya koyduğumuz bütünsel bir kent ideolojisidir. Ve başından beri bahsettiğim tüm projelerin merkezinde yer alıyor.”diyerek sözlerini tamamladı.

akcakaleajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu