Haber

Başkan Tunç Soyer Avrupa Konseyi’nde önemli mesajlar verdi

Türkiye’nin Avrupa’daki en değerli temsilciliklerinden biri olan Avrupa Bölgeler Meclisi Başkanı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Paris’te düzenlenen toplantıda insan hakları ve hukukun üstünlüğü alanında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, Bölgeler Konseyi Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Konseyi Paris Ofisinde düzenlenen Avrupa Konseyi Kongresine ve Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Yüksek Düzeyli Küme Toplantısına katıldı . Avrupa Konseyi Bölgeler Meclisi Kongresi Başkanı Soyer, insan hakları ve hukukun üstünlüğü konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Soyer, Avrupa Konseyi Kongresi ve Avrupa’nın diğer yerel yönetimlerinin bu alandaki çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı. Soyer, konuşmasında insan haklarının yerel ve bölgesel düzeyde korunması ve geliştirilmesinin önemine vurgu yaparak kurumun bu alandaki kararlılığını dile getirdi. Tunç Soyer, Avrupa’da yerel yönetimler arasında insan haklarının korunmasında yerel yönetimlerin rolünün giderek artan önemine dikkat çekti.

Başkan Soyer, Avrupa Konseyi Kongresi’nin kadına yönelik şiddetle mücadele, çocuk haklarının korunması, çevrenin güvence altına alınması ve diğer temel insan haklarına ilişkin başarılı projelerini Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi üst düzey yöneticileriyle paylaştı. Ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının yerel ve bölgesel düzeyde uygulanmasının önemine vurgu yaparak Kongrenin bu konudaki kararlı ve destekleyici çalışmalarına dikkat çekti.

Başkan Soyer ayrıca Kongrenin hukukun üstünlüğüne ilişkin aldığı kararların yerel ve bölgesel düzeyde uygulanması için özel eğitimin önemine vurgu yaparak, yolsuzlukla mücadele konusundaki kararlılığını dile getirdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu