Haber

Biden: “ABD vatandaşlarının güvenliğini tehdit eden herhangi bir nesne varsa onu vururum”

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’de düşürülen casus balonu ve kimliği belirlenemeyen 3 cisimle ilgili yaptığı açıklamada, “ABD vatandaşlarının güvenliğini tehdit eden herhangi bir cisim olursa düşürürüm” dedi. Biden, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşmeyi planladığını da söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon), Çin ile ilgili yüksek irtifa istihbarat balonunun ABD’nin üzerinde olduğunu açıklamasının ardından ABD Lideri Joe Biden, casus balonunun indirilmesine onay verdi. Beyaz Saray’da açıklama yapan Biden, ABD hava sahasında tespit edilen kimliği belirsiz cisimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Biden, geçen hafta sonu tespit edilen kimliği belirsiz üç cismin de hava güvenliğini tehdit ettikleri gerekçesiyle vurulduğunu söyledi. “Burada bir yanlışlık yok. ABD vatandaşlarının güvenliğini tehdit eden herhangi bir nesne varsa onu düşürürüm.” Kanada’ya düşürülen cisimle ilgili Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile görüştüğünü belirten Biden, Kanada ve ABD ordularının iş birliği içinde çalıştığını söyledi.

“Bilimsel çalışmalar için olabilir”

Düşürülen kimliği belirsiz 3 cismin Çin’in casus balon programıyla mı yoksa başka bir ülkeyle mi teması olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını belirten Biden, “İstihbarat yetkililerinden alınan bilgiler, balona benzeyen bu 3 cismin özel kuruluşların kullandığı aletler olabileceğini gösteriyor. hava koşulları veya diğer bilimsel çalışmalar için “Gökyüzündeki cisimlerin sayısının birdenbire arttığına dair bir kanıt yok. Radar sayımızı artırdığımız için bu günlerde daha fazla nesne görüyoruz” dedi.

Biden, Xi ile görüşmeyi planlıyor

ABD Lideri Biden da düşürülen balon ve kimliği belirlenemeyen 3 cisim hakkında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşmeyi planladığını söyledi. Görüşme için net bir tarih belirlemeyen Biden, “Çin ile çatışma değil rekabet görüyoruz. Yeni bir soğuk savaş beklemiyoruz. Dediğim gibi özür dilemeyeceğiz, rekabet edeceğiz. .” – WASHINGTON

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu