Ekonomi

SPK emeklilik yatırım fonları yönetmeliğini değiştirdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), emeklilik yatırım fonları izahname ve izahname değişiklik metinlerinin ticaret siciline tescili ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde (TTSG) ilan zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu.

SPK’dan yapılan açıklamada, “Emeklilik Yatırım Fonlarının Kuruluş ve Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği bildirildi.

Açıklamada, emeklilik yatırım fonu kurucularının operasyonel yüklerini hafifletmek amacıyla izahname kayıt işlemlerinin kaldırılmasına yönelik sektörün taleplerini karşılamak üzere ilgili yönetmelikte bazı değişikliklere gidildiği belirtildi. Türkiye’de istikrarlı bir şekilde büyümekte ve katlanılan maliyetleri azaltmaktadır. İlan zorunluluğu kaldırıldı. Bunun yerine, izahname/izahname değişiklik metninin ticaret siciline nerelerde yayımlandığı ve TTSG’de ilan edilecek hususun yatırım fonlarında da uygulanmak üzere tescil ettirilmesi zorunluluğu getirildi. kelimeler yer aldı.

Açıklamada, emeklilik yatırım fonları izahnamesinin onaylanması dikkate alınarak emeklilik yatırım fonlarının tanıtım şekillerinde meclis onayı kuralı aranmayacağı kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu