Haber

2.4 milyar liralık ‘Evde Bakım Yardımları’ hesaplarda

ANKARA (İGFA) –Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ağır engelli vatandaşlar ve bakıma muhtaç ailelerine ekonomik zemin sağlamak amacıyla bu ay 2 milyar 417 milyon TL’lik Konut Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

Bakan Derya Yanık, engellilerin öncelikle aileleriyle birlikte desteklenmesi fikriyle 2006 yılında başlatılan Yatılı Bakım Yardımı’nın, bakıma muhtaç ve baktıkları için çalışamayan ağır engelli yakınları olan vatandaşlara destek olduğunu hatırlattı. onlara.

Bakan Yanık, 2023 yılının Ocak-Temmuz dönemi için 3 bin 336 TL olan Konut Bakım Yardımının 4 bin 336 TL’ye çıkarıldığını belirterek, “Bu ay içinde ağır engelli vatandaşlarımız ve yakınları için toplam 2 milyar 417 milyon TL konut yapıldı. bakıma muhtaç ailelere Bakım Yardımlarını hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 564.000 vatandaşımız Evde Bakım Yardımından yararlanıyor. Tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı kazançlar diliyorum. Bakanlık olarak engelli bireylere hak temelli bir bakış açısı eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak kavuştular. Bu doğrultuda politikalar geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

cermik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu