Yaşam

Merhum yazar Alev Alatlı’nın yazdığı kitaplar

Özel içerik

Yazar ve eğitimci Alev Alatlı, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir hastanede tedavi görüyordu. 79 yaşındaki Alatlı’dan kötü haber geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazar Alev Alatlı’nın vefat ettiğini duyurdu. Türk edebiyatının ve fikir hayatının değerli aydınlarından biri olan Alev Alatlı, hayatı boyunca yazdı ve üretti. Yazdığı her şey okuyucular tarafından hayranlıkla okundu. Yazdığı kitaplarla derin bilgisini ortaya koyan Alev Alatlı vefat etti.

Alev Alatlı’ya Allah’tan rahmet diliyoruz.

Yazarın yazdığı kitaplardan bazı seçmeler…

Hafazanallah

Alev Alatlı’nın yazdığı son eser.

Sayfa: 304

Dünya İzleme

Sanki yabancı bir güçmüş gibi kendi hükümetleriyle pazarlık yapan ekonomik elitler… Hayatı, insan yaşamının günlük ihtiyaçlarının ötesinde hiçbir üst anlamı yokmuş gibi yaşamak… Tarihi kaderci bir bakış açısıyla değerlendirmek…

Sayfa: 505

Hollywood’u Kapattığım Gün

Alev Alatlı’nın Amerikan sinemasını anlatan kitabı.

Sayfa: 400

İşkenceci

Alev Alatlı’nın ikinci romanı İşkenceci, ilk yayımlandığı 1980’li yılların sonundan bu yana gücünden hiçbir şey kaybetmedi. Azapçı, gücünü kitapta bahsedilen insanlık hallerinin donukluğundan değil, bakışın netliği ve açıklığından, gözlemin pürüzsüzlüğünden ve apaçıklığından alıyor.

Sayfa: 300

Eylül 1998

1999’da yayınlanan küçük bir düzyazı denemesi

Sayfa: 250

Destiny Inc.’e meydan okuyun

Defy Destiny Inc., bilgi ve yaratıcılığın muhteşem dansı. Aklımızın ücra köşelerinde sakladığımız ve ancak kendimize italikleştirebileceğimiz şüphelerimizin, koşulsuz dürüstlüğün verdiği güçle görkemli bir ifadesi.

Sayfa: 200

Funda’nın Mutfak Rehberi

Bu kitap, sabah yedi, akşam en az yedi civarında koşan, ellerinde çeşitli çantalar ve narin omuzlarını zorlayan dizüstü bilgisayarlar taşıyan, özellikle benim Funda’m olmak üzere genç profesyonel annelerin hayatını kolaylaştırmak için yazıldı.

Sayfa: 270

Fesühanallah; Tavsiye 1

Önümüzdeki yılları bir elimiz petrol, bir elimiz bal ile atlatamayacağız gibi görünüyor. Bırak olsun.

Sayfa: 320

Peki, beni kurda yediriyorsun

Kimse var mı? Dörtlünün üçüncü kitabı Valla Kurda Dindin Bern’de Türk solunun ve Kürt sorununun resmi çiziliyor.

Suç Ortağının Kitabı Hollywood Kaan

Alev Alatlı kitabını şöyle anlatıyor; “Romanlarımdan birkaçıyla ilgilenen Hollywood senaristinin imlasını bilmediğini, hatta yazdığı metnin imlasını düzeltmek zorunda kaldığımı şaşkınlıkla görünce, eserin değerini incelemeye koyuldum. Hollywood’u oluşturan insan unsuru.

Sayfa: 440

Hey Uhnem! Hey Uhnem! Gogol’ün İzinde – 3. Kitap

Kuzey komşularımızın edebiyat çevrelerinde Rusya’nın Viva la Muerte’si olarak anılan Alev Alatlı’nın Gogol’ün İzinde dörtlüsünün ilk iki kitabı.

Sayfa: 418

Yeniden Başlayalım

Alev Alatlı düşünme sanatı üzerine…

Sayfa: 168

Kelebek Etkisi Röportajları II

Olayları, olguları ve fikirleri sadece güncel görünümleriyle değil, arka planlarıyla da anlamayı vurgulayan Kelebek Etkisi Röportajları II, çok yönlü fikirlerin günlüğü…

Sayfa: 336

OK Musti Türkiye OK

İdealistler, devrimciler, sosyal demokratlar, ümmetçiler, Türkler, Kürtler! Kaynayan ve kanayan bir Türkiye’de herkesi birbirine karıştıran ancak bir türlü örtüşmeyen Günay Rodoplu’nun macerası OK Musti Türkiye Tamam ile tamamlanıyor.

Sayfa: 386

Aydınlanma değil, şefkat

Alev Alatlı’dan Rusya’ya dair tezler…

Sayfa: 502

Kabus

20. yüzyılın acı dolu yaşamında yer alan her Türk aydınının okuması gereken muhteşem bir eser.

Sayfa: 700

Jasmines Hala Tuyer mi?

Yazarın yayımlanmış ilk romanı…

Sayfa: 225

Rüya / Schrödinger’in Kedisi 2

Türkiye’yi anlatan bir kitap…

Sayfa: 455

Sadece Bu Şekilde Düşündüğümü Söylemek İşe Yaramıyor

“Ben böyle düşünüyorum!” Yıllardır “tartışma” kelimesi dilden düştü. Bazı nedenlerden dolayı “yanlışlık” kelimesi bağnazlık ile özdeşleştirilmiş ve hurafe anlamında kullanılmıştır. Bunun muhakeme yeteneğinin hatalı kullanımı anlamına geldiği ortaya çıktı; bu sadece bir prosedür meselesi, yanılgı. Dinle imanla, imanla alakası yok. Türkçenin kötü kullanılması, eksik bilgi, önyargı, duygusallık, acelecilik, dikkatsizlik, fazla genelleme, duyguların istismarı gibi nedenlerden kaynaklanmaktadır.

Sayfa: 190

Beyaz Türkler kızgın

Alev Alatlı’nın beyaz Türkler üzerine tezleri…

Sayfa: 460

Aydın Despotizmi

Yazarın entelektüellere dair niyetlerini içeren bir kitap.

Sayfa: 70

Kitap sayfası için iletişim:

[email protected]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu