Haber

Kurtlar 170 Küçük Sığırı Yok Etti

Sabah uyanan yetiştirici hayatının şokunu yaşadı: Kurtlar 170 koyun ve keçiyi öldürdü

Yaşadıkları karşısında şaşkına dönen damızlık Mehmet Güzelay, şunları söyledi:

“Canavar ahıra atladı”

KAYSERİ – Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde gece saatlerinde ahıra giren kurtlar, 60’ı koyun, 110’u kuzu olmak üzere 170 küçükbaş hayvanı öldürdü.

İlçeye bağlı Turan Mahallesi’nde yaşayan ve büyükbaş hayvancılıkla uğraşan Mehmet Güzay, yaylada otlayan küçükbaş hayvanları yünlerini kırkmaları için mahalledeki ahıra getirdi. Geceleri ahıra giren kurtlar, 60’ı kuzu, 110’u koyun olmak üzere 170 hayvanı öldürdü. Sabah saatlerinde hayvanları çıkarmak için ahıra giden Kuzay, acı bakışlarla karşılandı. Hayvanlarının telef olduğunu gören talihsiz yetiştirici, olanlara şaşırarak koyunları krediyle aldıklarını ve parayı nasıl ödeyeceklerini bilmediklerini söyledi. Yetiştirici Mehmet Güzay, “Ambarın içine bir canavar atladı” dedi. O öldü. Bir canavar ahıra atladı ve mülkü kırdı.”

Turan Mahalle Muhtarı Hasan Soykan, “Sabah bu olayı duydum. Buraya kurt girdi. 170’e yakın koyun ve kuzunun telef olduğunu öğrendim. Çiftçilerimiz köyümüzde küçükbaş besliyor, dağlara yayarlar.” bu mallar kredilidir. Bu yüzden büyük bir sıkıntı içindeler” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu