Haber

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı kırsalda yaşayan öğrencileri sporla buluşturdu.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen proje kapsamında kırsalda yaşayan ve imkansızlıklar nedeniyle sporla tanışamayan 118 öğrenci sporla buluşturuldu.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Talas, Develi ve Yahyalı Belediyeleri ortaklığında “Hayal Ediyorum, Jandarma İle Geleceğe Yürüyorum” Taekwondo Projesi’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında Talas’ta 38 ve Develi’de 80 olmak üzere kırsal kesimde yaşayan 118 ilk ve ortaokul öğrencisine tekvando kursu açıldı. Talas Gençlik Merkezi’nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılışında konuşan İl Jandarma Komutanı Yüksel Yiğit, “Bizim ilçemizde ikamet eden 7-14 yaşlarında bir ilkokul ve ortaokul öğrencisi. sorumluluk yerlerinin merkeze uzak olması, sosyal ve ekonomik imkansızlıklar nedeniyle spor branşlarıyla tanışma fırsatı bulamamış, erkek çocuklarımızın yetişmesi için ‘Hayal Kuruyorum, Jandarma ile Geleceğe Yürüyorum’ Taekwondo Projesi’ni başlattık. ıssız yerlerde kızlarımız sporla tanışıyor, sosyalleşiyor ve kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyor.Talas’ta 38, Develi’de 80 olmak üzere toplam 118 öğrenci ile çalışmaya başladık.Örnek çalışmalar yapmayı planlıyoruz. ilçelerde ülke genelinde yaygınlaşması için Proje, jandarmanın bu kapsamda Türkiye genelindeki ilk faaliyeti olup, elde edilecek sonuçlar doğrultusunda ülke geneline yaygınlaştırılmasını temenni ediyoruz” dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da, “Valimiz bize bir nokta dokunursa Kayseri’de çok güzel kendini gösterir. Kayseri’ye her yerde valimizin bir işareti yeterdi. İpeksi Dokunuşlarla başlayan dezavantajlı grup ve gruplar” dedi. Projede ilk kez 2014 yılında “Sporla buluşamayan çocuklarla ilgili projelerde de yer aldım. O zamandan beri devam eden projeye jandarmamızın sahip çıktığı Türkiye’deki ilk proje olduğunu düşünüyorum. Jandarmamız ve diğer paydaşlarımızla birlikte çok güzel işler yapacağız” dedi.

“Hiçbir genci kötü alışkanlıklara kurban etmek istemiyoruz”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Bugün anlamlı ve kıymetli bir gün. Bir yıl önce Kayseri’de göreve başladığımızda emniyet müdürümüz ve jandarma komutanımızla birlikte bu şehre söz vermiştik. Bu şehirde uyuşturucu satmayacağız” dedi. . Bu şehirde hiçbir çocuğumuzu alçaklara teslim etmeyeceğiz. Hiçbir gencimizi zehirleyemeyecekler. Bunun üzerine yemin ederiz. O günden beri her gün operasyon yapıyoruz. Sokaklarda her yerdeler. Jandarmamız 3 gün önce gerçekleştirdiği operasyonla çok sayıda zehir tacirini sabahın erken saatlerinde yataklarında uyutarak hapse attı. Hiçbir gencimizi bu alçaklığa teslim etmeyeceğiz. haram. 3 ay deprem bölgesinde çalıştık ve gençlerimizin cenazelerini oraya defnettik. Orada ailelerin gözyaşlarını gördük. Diğer afette her gün ölen gençlerimiz, her gün zehirlenen gençlerimiz. Uyuşturucuya, kötü alışkanlıklara kurban etmeyiz onları ailesine, vatanına yakışır insan olarak yetiştirmenin tek yolu sporcu olmaktır. “Sporu seviyorlar, manevi ve milli bedelleri var. Milli ruhla büyüyorlar, bu ülkeyi seviyorlar ve okuyorlar. Bu projenin temelinde hiçbir genci kötü alışkanlıklara kurban etmek değil, onlara güzel alışkanlıklar kazandırmak var. .Bu daha başlangıç.Gittikleri zaman tekme yumruk atıyorlar.Öğrendiklerini düşünmüyoruz.Onların bu ülkeyi daha çok sevmelerinin yolu olarak görüyoruz hepsi de 2015 yılında seçilmiş koçlarımızla birlikte. disiplin içinde bir grup ruhu, “Bu sayının artarak devam etmesini istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından sporcular tekvando gösterisi sundu. Törene Vali Çiçek’in yanı sıra İl Gençleri ve Spor Müdürü Ali İhsan Kabakcı, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve davetliler katıldı. – KAYSERİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu