Ekonomi

Kamu kurumlarında yönetici maaşlarının düzenlenmesi

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında yönetici ve işçilere uygulanacak taban ve tavan fiyatlar değişti.

Karar, 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 34’üncü maddesi, 527 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 31’inci maddesi ve 6107 sayılı Kanun’un ilgili maddelerinde Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karar, 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 9’uncu ve Ek 1 unsurlarına tabi kuruluşlardaki kapsam dışı çalışanlar ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamındaki kuruluşlar ve iştiraklerde çalışan kapsam dışı çalışanları kapsamaktadır. .

Ayrıca Vilayetler Bankası AŞ’nin yönetim ve kontrol kurulu üyeleri ve burada görev yapan sözleşmeli çalışanlar, PTT AŞ’nin yönetim ve kontrol kurulu üyeleri, KİT ile bağlı ortaklık ve iştiraklerinin yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile özelleştirme kapsam ve programına dahil olan ve kamu payı yüzde 50 olan tasfiye kurulu üyeleri. Kararda, üstlerindeki kuruluşlar dahil olmak üzere diğer kamu iktisadi kuruluşlarının yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile denetim ve tasfiye kurulu üyeleri de yer alıyor.

19 bin 756 TL’den aşağı olamaz

Karara göre, Vilayetler Bankası AŞ’nin kapsam dışı çalışanı ile sözleşmeli personeline aylık ücret, her türlü sosyal yardım, zam, tazminat, ödenek, avukatlık ücreti, avukatlık ücreti, temettü, prim, ikramiye ödenecek. ve diğer isimler bir ay süreyle. altındaYapılan ödemelerin brüt aylık ortalaması 2023 yılının ikinci altı ayı itibarıyla hiçbir şekilde 19 bin 756 liradan aşağı olamayacak.

BOTAŞ ve TPAO’da genel müdürler için 79 bin 584 lira, diğer personel için 68 bin 478 lira, İller Bankası AŞ’de genel müdürler için 71 bin 741 lira, genel müdür yardımcıları için 66 bin 839 lira yüksek. diğer işçilere ise 57 bin 85 lira. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, TEMSAN ve Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’de genel müdürler için 70 bin 699 liradan, diğer çalışanlar için 57 bin 925 liradan, diğer kuruluşlarda genel müdürler için 58 bin 170 liradan yüksek. İşçilere 45 bin 119 lira. Yüksek olmayacak.

PTT ve Vilayetler Bankası yöneticilerinin maaşları

Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. ile Vilayetler Bankası A.Ş.’nin yönetim kurulu üyelerine ayda net 15 bin 661 lira, yönetim kurulu başkanına bu bedelin iki katı ücret ödenecek. kontrol kuruluna, yönetim kurulu üyeleri için belirlenen ücretin dörtte üçünü geçmemek üzere aylık ücret ödenir.

Bu kuruluşların başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile kontrol komitesi üyelerine 15 Ocak ve 15 Temmuz tarihlerinde Genel Konsey tarafından bir aylık ücreti geçmemek üzere ilave ödeme yapılabilir.

Özelleştirme kapsam ve programı kapsamındakiler ile kamu payları yüzde 50’nin üzerinde olan KİT’ler ve bunların bağlı ortaklıklarının yönetim kurulu üyelerine 15 bin 661 lira, yönetim kurulu başkanına ise bunun iki katı ücret verilecek. bedeli, tasfiye kurulu denetçilerine ise yönetim kurulu üyeleri için belirlenen bedelin dörtte üçü verilecek.

Birden fazla görevi olanlara tek maaş verilecek

Bu karar kapsamındaki kurum ve kuruluşlarda görev yapan çalışanlardan birden fazla kuruluşta görev yapanlara tek pozisyon için ücret ödenecek.

Ayrıca genel kamu görevlilerinin mali haklarındaki artış kadar yönetim, kontrol ve tasfiye kurulu üyelikleri ile sözleşmeli ve kapsam dışı çalışanlar için belirlenen fiyat ve fiyat tavanlarında da artış yaşanacak. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu kapsamında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin 2024 yılından itibaren geçerli olacak. Karar kapsamındaki fiyatlar ile fiyat taban ve tavanları her yıl için belirlenecek.

Karar ile, belirli kurum ve kuruluşlarda görevli yönetim, kontrol ve tasfiye kurulları üyelerinin ücretleri ile bunlara uygulanacak taban ve tavan fiyatlarının belirlenmesine ilişkin 10 Nisan 2020 tarih ve 2393 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hazırlandı. sözleşmeli ve kapsam dışı çalışanlar kaldırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu