Haber

BAE, Sudan’da savaşan taraflara silah ve mühimmat sağladığı iddiasını yalanladı

DUBAİ, 14 Ağustos (Xinhua) — Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Sudan’da savaşan taraflara silah ve mühimmat sağladığı iddialarını yalanladı.

BAE’nin resmi haber ajansı WAM, Pazar günü Dışişleri Bakanlığı’ndan Afra Al Hameli’den alıntı yaparak, “BAE, Sudan’daki mevcut çatışmada taraf tutmuyor ve çatışmayı sona erdirmenin yollarını arıyor ve Sudan’ın egemenliğine saygı gösterilmesi çağrısında bulunuyor.” .” verilmiş.

BAE yetkilisi, geçen hafta Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir haberin ardından bu açıklamaları yaptı. Habere göre, Haziran ayı başında BAE tarafından gönderilen ve Uganda’ya gelen bir kargo uçağında, uçuş kayıtlarında belirtildiği üzere Sudanlı mültecilere yardım amaçlı olmayan silah ve mühimmat kutuları bulundu.

Hameli, BAE’nin nisan ayında çatışmanın başlamasından bu yana Sudan’da savaşan taraflara silah ve mühimmat göndermediğini söyledi.

Hameli, BAE’nin ateşkes sağlanana kadar Sudan’da güvenliği sağlamaya ve istikrarı ve refahı artırmaya yönelik tüm çabaları desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu