Haber

Barış Pehlivan’a açılan dava düştü

Gazeteci Barış Pehlivan’ın denetimli serbestliğinin bozularak tekrar cezaevine konmasına neden olan davanın duruşması bugün görüldü. Yargıtay Üyesi Ömer Faruk Aydıner’in şikayetini geri çekmesi üzerine dava düştü ve Pehlivan’ın tahliyesi için yarın infaz hakimliğine başvurulacak.

Aydıner’in şikayeti üzerine açılan davanın ardından, geçmişte yönettiği haber sitesinde yayınlanan bir haber nedeniyle 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Pehlivan, ağustos ayında tekrar cezaevine gönderildi.

Aydıner’in şikâyetinin nedeni Pehlivan’ın Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan yazısıydı. Pehlivan, yazısında bir iş kadınının Yargıtay üyesi hakkında yaptığı şikâyete köşe yazısında yer verdi. Yazıda Aydıner’in bir iş kadını ile uyuşturucu baronu arasında arabuluculuk yaptığı iddia edildi. Bu yazının ardından Aydıner’in şikayetiyle dava açıldı. Dava nedeniyle Pehlivan’ın daha önce aldığı 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan denetimli serbestlik bozuldu.

Tekrar cezaevine giren Pehlivan, Aydıner’in şikayeti üzerine açılan davada 9 Kasım’da hakim karşısına çıktı. Yargıcın dosyayı inceleyemeyeceğini belirtmesi üzerine dava bugüne ertelendi. Son duruşmada davanın görüldüğü mahkeme hakimi Pehlivan’a “Şikâyet düşerse kabul eder misiniz?” diye sordu. diye sordu. Pehlivan bunu kabul edeceğini belirtti. Duruşmanın ardından Aydıner, şikayetinin geri çekilmesi için dilekçesini mahkemeye sundu.

Davanın İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında savcılık mütalaasını açıklayarak şikayetin geri çekilmesi nedeniyle red kararı verilmesini istedi. Görüşüne ilişkin son sözleri sorulan Pehlivan, “Gazeteci olarak çalıştım. Gazetecilik suç değildir.”

Kararını açıklayan mahkeme, davayı düşürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu