Haber

Cumhuriyetin 100. yılında Dolmabahçe Sarayı ziyaretçi akınına uğradı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat ettiği Dolmabahçe Sarayı, Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle ziyaret ediliyor.

Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla vatandaşlar ve yabancı turistler Dolmabahçe Sarayı’na geldi. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan, bazıları da Atatürk’ün fotoğraflı tişörtlerini giyen ziyaretçiler, sarayın girişinde uzun kuyruk oluşturdu.

Dolmabahçe Sarayı’nda İstiklal Marşı okunurken, bazı vatandaşlar da saygı duruşunda bulunarak marşa eşlik etti. Saraya giren ziyaretçiler ayrıca Atatürk’ün vefat ettiği odayı da ziyaret etti.

Belçika’dan tatil için Türkiye’ye gelen Selin Özçelikel, ziyarette çok mutlu olduğunu belirterek, Cumhuriyetin daha nice asırlara sahip olmasını diledi.

Avrupa’da büyüdüklerini belirten Yıldız Özçelik, “Ama babamız sayesinde bizi hep Atatürk’ün çocukları gibi yetiştirdi. Atatürk gibi bir lidere ve babaya sahip olduğumuz için çok gururluyuz. Çok gururluyuz, laik bir ülkeyiz. . Her şeyimiz var ve haklarımız var. Daha nice yüzyıllara.” ” söz konusu.

Işık Özçelik, Atatürk’e teşekkür ederek, bugünlere büyük zorluklarla geldiğimizi ve bunun değerinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Dolmabahçe Sarayı’nın tüm bölümleri bugün saat 19.23’e kadar TC kimlik kartını gösterenler tarafından ücretsiz ziyaret edilebilecek.

ayranci-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu