Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu, depremden etkilenen Adıyaman’daki son durumu paylaştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 6 Şubat’ta depremlerden etkilenen Adıyaman’da afetzedelerin hazır konteynerlere yerleştirildiğini belirterek, “Alacak olan bölgemizde altyapı çalışmalarını bitirmek üzereyiz. İlimizin doğusunda 2 bin 400 konteyner var.”

Karaismailoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adıyaman Altınşehir Konteyner Kenti’nde afetzedeleri ziyaret etti. Vatandaşların mağduriyetlerini dinleyen bakanlar, psikososyal destek kapsamında çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyen gönüllülerle de sohbet etti ve çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Burada bir açıklama yapan Karaismailoğlu, vatandaşların çadırlardan konteyner kentlere taşınmasının çok olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Konteynerlerin de kesintili bir süreç olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, “Bir yandan kalıcı konutlarımızın temellerini atıyoruz. Vatandaşlarımızın hak ettiği yaşam alanlarını üretmek için yoğun çaba harcıyoruz. İnşallah olur. 1.825 konteyner burada.Şu anda 300 konteyner hazır, misafirlerimizi buraya aldık.Onların rahat etmesi için her türlü fırsatı düşündük.Yaşamın alanında olabilecek her türlü şeyi kurmak için çok özverili çalışıyoruz. psikososyal donatı alanları, AŞ konutları, çamaşırhaneler, Milli Eğitim Bakanlığımıza ait eğitim çadırları, sağlık çadırları.” ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu, kentin 15 bölgesinde konteyner alanlarının planlandığının altını çizerek, şöyle devam etti:

“Altyapı çalışmalarına devam ediyoruz. İkinci etapta da yine ilimizin doğusunda 2 bin 400 konteyner alacağımız alanda hem otogar hem de hastanemizin yanında altyapı çalışmalarını bitirmek üzereyiz. Açık Bir yandan konteynerlerimizin nakliyesini yapıyoruz.Aynı bölgede prefabrik yapılar da yapıyoruz.Yaşam alanını buluşturuyoruz.Önümüzdeki hafta sonu prestij ile inşallah hizmete sokup ev sahipliği yapmaya başlayacağız. Yine şehrimizin güneyinde 1000 adet 30 ila 35 metrekare prefabrik yaşam alanı yapıyoruz.İnşallah kısa süre içerisinde bunları da devreye alacağız.”

Kentte ekonomik hareketliliğin önünü açmak için de önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Karaismailoğlu, “İlimizde az da olsa hasarsız binalarda dükkanlarımız faaliyet göstermeye başladı. organize sanayi bölgesindeki konteyner alanlarımızı ve bazı konteynerlerimizi devreye sokarak oradaki çalışanlarımıza yaşam alanları üretmeye çalışıyoruz.” dedi.

Kamu çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için planlama yaptıklarını ifade eden Karaismailoğlu, “Sadece Adıyaman’da değil, depremden etkilenen tüm illerimizde tek elden büyük bir özverili ve ağır çalışma var. çabuk gel.” o bitirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu