Haber

12 gönüllü kadın geri dönüşümle dayanışma gösteriyor

12 gönüllü kadın geri dönüşümle dayanışma gösteriyor

Elazığlı kadınların örnek çabası: Geri dönüşüm sanatıyla ihtiyaç sahiplerine destek

ELAZIĞ – Elazığ’da bir araya gelen gönüllü kadınlar, geri dönüşüm malzemelerini sanata dönüştürerek ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyor. Kendi ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra topluma hizmet etmeyi amaçlayan kadınlar, becerilerini geliştiriyor ve çevreye duyarlı bir yaklaşımla örnek bir projeye imza atıyor.

Elazığ’da Halk Eğitim Merkezi bünyesinde dikiş nakış kursuna katılan Rızaiye Gönüllü Elçiler Derneği gönüllüleri, esnafın kullanmadığı malzemeleri toplayarak değer veriyor. Usta eğitmenlerin gözetiminde dikiş ve nakış öğrenen 12 kadın, geri dönüştürülmüş malzemelerden battaniye, çanta, çarşaf, toka gibi kullanışlı eserler üretiyor. Atıl malzemeleri yeniden kullanarak çevreci bir yaklaşım sergileyen hanımlar, sanata dönüştürdüğü bu eserleri satmıyor, ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak dağıtıyor. Toplumsal dayanışma ve yardımlaşma örneği göstererek takdir toplayan kadınlara esnaf ve hayırseverler de destek veriyor.

“Öğrencilerimizle gönüllü olarak çalışıyoruz”

Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Gülten Yaşar ise, “Halk Eğitimi ve Rızaiye Gönüllü Elçileri Derneği’nin bir projesine katıldık. Müdürüm ve dernek başkanımız bize çok destek oluyor. Biz de öğrencilerimizle isteyerek çalışıyoruz. Her zamanki işimizi yapıyoruz ama aynı zamanda ihtiyaç sahibi aileler için de çalışıyoruz.” . Esnaflarımızdan döşemelik kumaş istiyoruz, onlar da bunu biliyorlar ve gönderiyorlar. Bu kumaşlardan küçük patchwork kartlar kullanarak çanta ve battaniye yapıyoruz. Esasen üzerlerinde etiketler var. Etiketler geri dönüştürülebilir olduğundan bilinçli olarak çıkarmadık. Mutfak ve bulaşık bezleri bile dikiyoruz. 12 öğrencim var ve onlar da “Onlar da gelecekte usta öğretici olmak için çabalıyorlar” dedi.

Dernekte gönüllü olarak çalışan Tuba Zengin, “Burada ihtiyaç sahibi ailelerimizin ihtiyaçları karşılanıyor. Hayırseverlerden gelen gıda, giyim, eşya, para gibi ihtiyaçlar karşılanıyor. Esnafın kullanılmayan eserlerini dönüştürüyoruz. Patchwork battaniye, çanta gibi çalışmaları hazırlayıp ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Şu ana kadar pek çok aileye ulaştık.” “Derneğimizdeki dikiş makineleriyle ihtiyaç sahibi insanların kıyafetlerini tamir ediyoruz ve tüm terzilik işlemlerini burada gerçekleştiriyoruz. Burada temelde bir kadın dayanışması var. Aynı zamanda burada yaptığımız işler sanata dönüşüyor ve biz de çok mutluyuz. İhtiyaç sahiplerine ulaştıklarında mutlu oluyoruz” dedi.

haber-akdeniz.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu