Haber

Ürdün Gazze için çaresiz! Gece yarısı paraşütle uçaktan ilaç attılar.

İsrail’in saldırıları yaklaşık bir aydır devam ederken, Filistin ve İsrail’e komşu ülkeler Ürdünharekete geçti. Gazze Yardımların Refah Sınır Kapısı’ndan sınırlı ölçüde girişine izin verilirken; Ürdün Hükümdarı II. Abdullah, GazzeAcil tıbbi malzeme ve ilaç yardımlarının Ürdün Sahra Hastanesi’ne hava yoluyla ulaştırıldığını duyurdu.

“UÇAKTAN YARDIMI BAŞARIYLA ALDLAR”

Ürdün yetkilisi haberlerPetra haber ajansının haberine göre Kral Abdullah şunları söyledi: ” GazzeAcil tıbbi malzeme ve ilaç yardımı, Gazze Şeridi’ndeki Ürdün Sahra Hastanesi’ne uçakla ulaştırıldı.” Öte yandan, bir açıklama yapan Kral Abdullah, “Uçaktan hastaneye acil tıbbi ve ilaç yardımını ulaştırmayı başardılar.” dedi.

“BİZE DÜŞEN BİR GÖREV”

“Gazze’deki savaş nedeniyle acı çeken yaralılara yardım etmek bizim görevimizdir” diyen Ürdün Kralı, ülkesinin Filistinli kardeşleri arasında en yakın ve en destekleyici ülke olmaya devam edeceğini ekledi.

“PARAŞÜTLE DÜŞTÜLER”

Öte yandan Ürdün Ordusu’nun resmi internet sitesinde, Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı’ndan askeri bir kaynağa dayanılarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kraliyet talimatları doğrultusunda tıbbi malzeme temini nedeniyle Yardımların tükenmek üzere olması ve Refah Kapısı üzerinden Gazze Şeridi’ne ulaştırılmasının gecikmesi üzerine Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçak gece Ürdün’e uçtu. Sahra Hastanesi paraşütle Gazze/76’ya acil tıbbi yardım attı.” ifadelere yer verildi.

TALİMAT VERDİ

Hastanenin ciddi ekipman sıkıntısına rağmen çalışmalarını sürdürdüğü belirtilen açıklamada, Ürdün Silahlı Kuvvetlerinin söz konusu operasyonla Gazze Şeridi’ndeki ailelerin acılarını dindirme yönündeki insani rolünü yerine getirdiği vurgulandı. Ürdün Hükümdarı Abdullah, İsrail’in 25 Ekim saldırıları sonrasında hasar gören ve hizmet dışı kalan Ürdün Sahra Hastanesi’nin çalışmalarına devam etmesi talimatını vermişti.

2009 YILINDA KURULDU

Gazze’de Ürdün Sahra Hastanesi 2009 yılında kuruldu. Ürdün ordusuna bağlı olan hastane günde yaklaşık 1200 kişiye hizmet veriyor. Tıbbi, idari ve teknik ekiplerin üç ayda bir değiştirildiği hastanede verilen hizmetler ücretsiz olarak veriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu