Haber

Madencileri deprem bölgesine götürmek için Cumhurbaşkanlığı uçağı havalandı

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerde arama kurtarma çalışmalarına destek verecek olan 65 madenciyi deprem bölgesine taşımak için Cumhurbaşkanlığı uçakları havalandı.

Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen iki depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına AFAD, UMKE, 112 Acil Cerrahları, Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı bünyesindeki binlerce işçi başta olmak üzere gönüllüler de katılıyor.

Ülkenin çeşitli yerlerinden madenciler de enkaz altında kalanları kurtarmak için deprem bölgelerine gidiyor.

Cumhurbaşkanlığı’na özel “TUR” uçağı madencileri Esenboğa Havalimanı’ndan Adana’ya taşıdı.

“TUR” ile Adana Havalimanı’na gelen madenciler, ekipmanlarını aldıktan sonra deprem bölgelerine gitmek ve arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı.

Zonguldaklı madencilerden Oytun Akkaya, bu sefer bir hayat kurtarmaya çalışacaklarını belirterek, “Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi. söz konusu.

Madenci Hasan Nalbant ise daha fazla can kaybı istemediklerini ve enkazdan sağlıklı insanları çıkarmaya çalışacaklarını söyledi.

Nalbant, daha önce Zonguldak’ta meydana gelen maden kazasında arkadaşlarını kurtarmak için çalışmalarda görev aldığını belirterek, “Biz böyle büyük bir depremde çalışmadık. TTK ekibimizin bunun için ekipmanı var. Allah herkesin yardımcısı olsun.” terimini kullandı.

Dünden beri görev beklediklerini söyleyen Orçun Baydar, deprem bölgesine gidecekleri haberini aldıktan sonra hızla harekete geçtiklerini söyledi.

Baydar, “Nereye gittiğimiz önemli değil. Bizim için bir can bir candır. Bir an önce gitmek istiyoruz. Cumhurbaşkanımız da bize kendi uçağını tahsis etti. Kendisine de teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Uçaktaki sağlık ekibinden Bahaddin Uçar, depremzedeleri Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne teslim ettikten sonra hasta transferleri için üzerlerine düşeni yaptıklarını ve hastane koşullarında tedavilerini sürdüreceklerini bildirdi.

Sağlık çalışanı Mesut Avcı, “İçimizde ayrı bir heyecan var. Orada bir kişiye faydası olacağı için heyecan ve gurur duyuyoruz. Allah oradaki vatandaşlarımızın yardımcısı olsun. Buradaki madencilerimize ve arama kurtarma ekiplerimize de güç kuvvet versin.” .” dedi.

Madencileri bu arada Adana’ya nakledecek olan uçak, dönüşte deprem bölgesindeki yaralıları Ankara’ya getirecek.

senirkentajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu