Haber

Kılıçdaroğlu: Mutfağınızda kıyamet kopuyor, marketler, marketler yangın yeri

Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından “Gerçek” notuyla görüntü paylaştı. Kılıçdaroğlu, “Önümüzdeki ay çözmemiz gereken ilk konu sofranıza koyduğunuz yemek. Çocuklarınızın ihtiyaçlarını karşılamak. Bu radikaller koalisyonunun bu konuları umursadığını hiç gördünüz mü? Kıyamet kopuyor” mutfağınız, marketleriniz, marketleriniz ateş yeri. Cehennem fakirin payına düştü. “Salatayı yapıyorlar” dedi. Kılıçdaroğlu, “Gelmek zorundayız ki süt 50 liraya gelmesin. bu yılın sonu Bir kalıp peynirin bu yıl sonuna kadar 125 lira olmasın diye gelmeliyiz. 1 kilo çay 110 lira değil” dedi.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşam Twitter hesabından “Gerçek” notuyla bir görüntü paylaştı. Kılıçdaroğlu’nun mutfağından çektiği görüntüde; Marketten aldığı temel gıda maddelerinin geçen yılki fiyatlarını bu yılın fiyatlarıyla karşılaştırdı. Gıda ürünlerindeki fiyat değişikliği ile geçimin pahalıya mal olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“KIYAMET MUTFAĞINIZA GELİYOR, PAZARLAR, PAZARLAR YANGIN YERLERİ. FAKİRLERİN PAYI CEHENNEM OLDU. SARAY EHLİSİ AYLARDIR SANA SALATA KONUŞTURUYOR”

“Önümüzdeki ay çözmemiz gereken ilk sorun sofranıza koyacağınız yemek. Çocuklarınızın ihtiyaçlarını karşılamak. Bu radikaller koalisyonunun bu sorunları umursadığını hiç gördünüz mü? Kıyamet mutfağınızda kopuyor. , marketler, marketler yanıyor, cehennem garibanların başına geldi, ne zaman iki yakanı birleştirmeye çalışsan erdoğan gelip gömleğin yakasından bir düğme daha koparıyor, ‘bunu neden yaptın?’ Soruyu sorduğunuzda cevap vermek yerine size cesaret satar.

“SOĞAN VEYA ET DEĞİL. HER ŞEY PAHALI”

Bak, mesele sadece soğan ya da et değil. Her şey değerlidir. Kaydedilecek başka yer yok. Göreve gelir gelmez ilk iş önce tarlada sonra mutfakta çıkan yangını söndürmek. Bakın bizim insanımızın en çok aldığı gıda maddelerini sizin çok sık alışveriş yaptığınız indirimli marketten aldım. Size bir yıl önceki fiyatı ve bu sabahki fiyatı söyleyeceğim.

“SALARDAKİLER GERÇEK İNSANLARIN NASIL YAŞADIĞINI BİLMİYOR”

1 kilo pirinç aldık. Geçen yıl 18 lira, bugün 39 lira. 1 kilo pirinç. 4 kişilik bir ailenin kaç öğün yemek yediğini biliyor musunuz? Doğal olarak siz bilirsiniz ama saraydakiler gerçek insanların nasıl yaşadığını bilmezler. Burada 1 kilo kuru fasulye var. Geçen sene 17 lira vermiştik, bugün 36 lira. Toz şeker. Geçen yıl 20 liraya alabildiğimiz şeker bugün 47 lira. 1 litre süt. Geçen yıl 14 TL, bugün 27 TL.

“BİZ BİR KALIP BEYAZ PEYNİR ALDIK. GEÇEN YIL 28 LİRA, BUGÜN FİYATI 75 LİRA”

750 gram yoğurt. Geçen sene 12 lira ödedik, bugün 28 lira ödedik bu yoğurda. 1 kilo çay Geçen sene 41 liraya almıştık. Bugün bu çaya 76 lira 50 kuruş ödedik. 1 kg domates aldık. Geçen yıl 12 lira ödemiştik, bugün 20 lira ödedik bu domatese. 400 gram kuşbaşı et aldık. Geçen yıl 55 liraydı, bugün 92 lira. Ayrıca bir kalıp beyaz peynir aldık. Geçen yıl 28 liraydı, bugün fiyatı 75 lira. 1 kavanoz domates salçası. Geçen yıl 21 liraydı, bugün 36 lira.

“BU YIL SONUNA KADAR SÜT 50 TL OLMAMASI İÇİN GELMELİYİZ”

Sevgili insanlar. Gelmemiz lazım ki bu yıl sonuna kadar süt 50 lira olmasın. Bir kalıp peynirin bu yıl sonuna kadar 125 lira olmasın diye gelmeliyiz. 1 kilo çay 110 lira olmasın. Kendine iyi bak.”

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu