Haber

Keşan’da 4 belediye çalışanından biri deprem yardımını çaldığı iddiasıyla tutuklandı

Edirne’nin Keşan ilçesinde deprem yardımını çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 belediye çalışanından biri tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İş sözleşmesi feshedilen belediye çalışanları ND (50), NHY (54), LE (54) ve Ü.Ç. (67), polis tarafından “hırsızlık” suçundan yakalanarak emniyete götürüldü.

Zanlılar, işlemlerinin ardından Keşan Adliyesi’ne sevk edildi.

Zanlılardan NHY, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, ‘diğerleri’ adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“Bu zihniyet bizden değil”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, belediye binası önünde yaptığı açıklamada, Keşan halkının kısa sürede depremzedeler için yardım malzemesi topladığını söyledi.

Helvacıoğlu, tüm Türkiye’nin birlik ve beraberliğin güzel bir örneğini sergilediğini ifade ederek, “Bir yanda öyle olaylar oluyor ki anlatmakta ve anlatmakta zorlanıyoruz. 4 personelin karıştığı münferit bir olay yaşandı ve toplananlar toplandı. Bu zihniyet bizden değil. Özellikle toplumsal olaylarda Türkiye’ye örnek olacak birçok çalışmayı personelimizle defalarca yapmış bir kurumuz. Sosyal medyadaki siyasi suçlamaları kabul etmiyoruz.” söz konusu.

Helvacıoğlu, belediyenin tüm birimlerinde görev yapan işçiler ve belediye meclis üyelerinin katkılarıyla 500 bin lira katkı sağlayacaklarını kaydetti.

candirajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu