Haber

Kayseri’den kısa

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüsten dönüştürülen Seyyar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne tahsis edildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık 2022 meclis toplantısı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Savruk başkanlığında meclis salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda 28 ana ve 27 ek gündem maddesi meclis üyelerince karara bağlanırken, kırsal kesimde yaşayan ve hastaneye ulaşamayan engelli, yatalak ve yaşlı hastaların yerinde tedavileri için otobüs tahsis edilmesi talebi de gündeme geldi. tartışıldı. Karar meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Karar kapsamında Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım Onarım Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Seyyar Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nin tıbbi cihazlarının tamamlanması için hastaneye otobüs tahsis edilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Meslek Günlerine Katıldı

Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından işletilen Talas Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Meslek Günleri etkinliğine İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik ve Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya katıldı.

Katılımcılar, öğrencilere kariyerlerinde yardımcı olacak tavsiyelerde bulunurken deneyimlerini, bilgilerini ve görüşlerini paylaştılar.

Talas Gençlik Merkezi’nde eğitimci ve bürokratlarla bir araya gelen öğrenciler, merkezin faaliyetleri ve kendilerine sağlanan hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a teşekkür etti.

KASKİ’den su sayaçlarına uyarı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, kış mevsiminin girmesiyle birlikte su sayaçları ve tesisatlarında donma tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

KASKİ’den yapılan yazılı açıklamada, açık su sayaçları ve su borularının soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılıp izole edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Açıklamada şu sözler yer aldı:

“Donma durumunda sayacın içine sıcak su dökmek veya ateş tutarak açmaya çalışmak su elemanlarının patlamasına ve maddi zararın artmasına neden olur. Bu nedenle olası sayaç donmalarında abonelerimiz 185 Çağrı Merkezi ile iletişime geçebilirler. Sayaca müdahale edilmeden abone numaralarıyla aramaları gerekir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu