Haber

İyi Sosyal İlişkiler ve Sosyal Aktiviteler Ruh Sağlığını Destekler

Medicana Çamlıca Hastanesi’nden Psikolog İlayda Kutevu, iyi sosyal bağlantılar kurmanın ve zaman zaman sosyal etkinliklere katılmanın ruh sağlığına olumlu katkı sağlayacağını belirtti.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, yavaş tempoda çalışanlar öfke, sabırsızlık ve huzursuzluk gibi olumsuz duyguları daha fazla yaşarken, nezaket, saygı ve dostluk gibi olumlu duyguları daha az yaşıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kutevu, bu prosedürel sorunların çalışanların potansiyellerini ortaya çıkarmalarına engel olduğunu belirtti.

Zor durumlarda çalışanın potansiyelini ortaya çıkarması gerektiğine dikkat çeken Kutevu, bunu yapabilmenin zihinsel olarak dinç olmayı gerektirdiğini kaydetti.

Kutevu, zorlu çalışma koşullarında vücut sağlığını korumanın, verimli bir iş deneyimi için gerekli koşullardan biri olduğunu belirterek, personel oluşturan patron ve yöneticilerin işyerinde çalışması ve toplantılar düzenlemesinin çalışanların ruhsal sağlıklarına destek olacağını belirtti.

“Meditasyon ve derin nefes egzersizleri faydalıdır.”

Belirli aralıklarla kısa molalar vermenin zihinsel yorgunluğu önleyebileceğini belirten Kutevu, şöyle konuştu:

“Düzenli egzersiz hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı iyileştirebilir. Dengeli ve besleyici beslenme aynı zamanda zihinsel performansın artmasına da katkıda bulunacaktır. Yeterli ve kaliteli uyku zihinsel olarak dinç olmanın önemli bir parçasıdır. Meditasyon ve derin nefes egzersizleri zihinsel sağlığın iyileştirilmesinde faydalıdır” işleri bir kenara bırakmak, onlara öncelik vermek ve hedeflere odaklanmak daha etkili bir çalışma sürecine yol açabilir.”

Kutevu, uygun sosyal bağlantılar kurmanın ve zaman zaman sosyal etkinliklere katılmanın ruh sağlığını olumlu yönde destekleyeceğinin altını çizerek, “İşinizin yanı sıra kendinize de kaliteli zaman ayırmaya özen gösterin. Teknoloji molası vermek gözleri dinlendirmenize ve gözlerinizi dinlendirmenize yardımcı olur. Zihin. İş ve kişisel yaşam arasında bir denge kurmak.” “Dikkatli olun. Kendinize makul sınırlar koyun ve gerektiğinde ‘hayır’ demeyi öğrenin.” İfadelerini kullandı.

osmaneli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu