Haber

İstanbul Silivri Teknopark Projesi Resmi Gazete’de Yayımlandı

İSTANBUL (İGFA) –Türkiye’de birçok öncü, örnek ve lider projeye imza atan Silivri Belediyesi ile ülkemizin en güzide eğitim kurumlarından Kadir Has Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilecek olan Silivri Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuruluş projesi Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yerel yönetimler alanında Türkiye’de bir ilk olan proje ile Silivri Belediyesi’ne ait olan ve Kadir Has Üniversitesi’ne tahsis edilen 100.179,72 metrekarelik alanda Teknopark ve Tarımsal Teknopark kurulması hedefleniyor. 49 yıl Proje kapsamında “Belediye, Üniversite ve Sanayi Kuruluşları” ile iş birliği içinde Ar-Ge çalışmalarının yürütülmesi, farklı yatırım alanlarının oluşturulması, yeni istihdam olanakları sunulması, yerel ekonomiye ve ülke ekonomisine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

YILMAZ: “BÖLGE VE ÜLKE EKONOMİSİNE OLUMLU KATKILAR SAĞLAYACAĞIZ”

Silivri Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulmasına yönelik projenin Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmasıyla ilgili de konuşan Lider Yılmaz, “Belediyemiz ve Kadir Has Üniversitesi ile birlikte hayata geçireceğimiz Silivri Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulmasına yönelik projemiz sonuçlandı. Başkanlığımız tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı.Proje ile bölgemizde yeni yatırım ve istihdam alanları oluşturacağız.Hem bölgemiz hem de ülkemiz ekonomisine olumlu katkı sağlayacağız.Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Teknopark ve Tarımsal Teknopark projemize verdikleri destekten dolayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a ayrıca Kadir Has Üniversitesi’nin değerli Rektörü Prof. Sondan Durukanoğlu Feyiz ve Kadir Has ailesine şükranlarımı sunar, proje Silivri’mize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi. söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu