Haber

İran Dışişleri Bakanı’nın DEAŞ iddialarına Taliban’dan tepki

Taliban, “terör örgütü DEAŞ’ın liderlerinin Afganistan’a gönderildiğini” iddia eden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Buyruk Abdullahiyan’a tepki göstererek bu iddianın doğru olmadığını belirtti.

Taliban geçici hükümetinin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Kahhar Belhi, Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Taliban’ın Afganistan’da DEAŞ’a karşı savaştığını kaydeden Belhi, Abdullahiyan’ın iddialarını reddettiklerini ifade etti.

Afgan topraklarının hiçbir ülke için tehdit oluşturmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Belhi, “İran’ın elinde DEAŞ’lıların Afganistan’a sevk edildiğine dair bir istihbaratı varsa, Afgan güvenlik güçlerinin gerekli adımları atabilmeleri için paylaşmasını temenni ediyoruz.” terimini kullandı.

Belhi, İranlı yetkililerden ekonomik, siyasi ve sosyal çıkarlar konusunda tavır almalarını istedi.

Taliban’ın Kabil Valisi Muhammed Kasım Halid, Afganistan’da saldıran DEAŞ’ın Horasan kolunun ABD ürünü olduğuna ve ABD tarafından desteklendiğine dair deliller olduğunu iddia etti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, geçtiğimiz aylarda terör örgütü DEAŞ’ın liderlerinin Irak, Suriye ve Libya’dan Afganistan’a gönderildiğini iddia etmişti.

orhanelihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu