Ekonomi

Hilton, 2024 kârının beklenenden düşük olacağını öngörüyor

Hilton Worldwide Holdings Inc. 2024 yılı için, analistlerin dördüncü çeyrek kazançlarına ilişkin tahminlerinin üzerinde olmasına rağmen, piyasanın yüksek beklentilerinin altında kalan bir yıl karı öngörüyor. Waldorf Astoria Hotels & Resorts gibi markalarıyla tanınan şirket, pandemi sonrası güçlü büyüme döneminin ardından seyahat talebinde normalleşme gördü.

Otelcinin hisseleri Çarşamba günü sabah ticaretinde %1,5 arttı. Hilton, gelecek yıl için hisse başına 6,80 ile 6,94 dolar arasında düzeltilmiş kazanç öngörüyor; bu, hisse başına 7,07 dolar olan ortalama analist tahmininin altında.

Şirketin dördüncü çeyrekteki mali performansı, yüksek lisans ücretleri ve grup ve kongre seyahatlerindeki canlanmayla desteklendi. Otel sektörü için önemli bir gösterge olan müsait oda başına gelir (RevPAR), Asya Pasifik’te artan doluluk oranları ve Orta Doğu ve Afrika’da artan fiyatların etkisiyle %5,7 artışla 107,69 dolara yükseldi.

Defiance ETF’lerinin Baş Yatırım Sorumlusu Sylvia Jablonski, Hilton’u, COVID-19’un yarattığı zorluklar ve jeopolitik kaygıların ortasında küresel varlığından ve çeşitli portföyünden yararlanma yeteneğinden ötürü övdü.

Çeyrek boyunca Hilton’un yönetim ve franchise ücreti geliri %12,2 arttı. Kazanç sonrası yapılan bir görüşmede, şirketin Mali İşler Direktörü Kevin Jacobs, güçlü performansı, büyük ölçüde RevPAR ve lisanslı fiyat artışı nedeniyle beklenenden daha iyi fiyat değerlenmesine bağladı.

Şirket, ABD’deki eğlence talebinin sabit kaldığını ve yıldan yıla zorlu karşılaştırmalarla karşı karşıya olduğunu söyledi. Bu arada Hilton’un toplam giderleri dördüncü çeyrekte %13,8 artışla 2,2 milyar dolara yükseldi.

Hilton’un düzeltilmiş hisse başına kazancı 1,68 $, 1,57 $ olan beklentileri aşarken, 2,60 milyar $’lık geliri tahminlerle aynı doğrultuda gerçekleşti.

Hilton, ileriye bakıldığında 2024 için RevPAR’da %2 ila %4’lük bir artış öngörürken, net birim büyümenin önceki yıla göre %5,5 ila %6,0 arasında olacağını varsayıyor.

Şirketin rakibi Marriott International’ın (NASDAQ:MAR) önümüzdeki hafta mali sonuçlarını açıklaması bekleniyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu