Haber

Hamas, Şifa Hastanesi’nin yönetimine taraf olmadığını açıkladı

Hamas Hareketi, Şifa Hastanesi’nin yönetimine taraf olmadıklarını ve karar alma mekanizmasında yer almadıklarını açıkladı.

Hamas, İsrailli yetkililerin ve ordu sözcüsünün yaptığı açıklamalara Telegram sayfasında yayınlanan yazılı bir açıklamayla yanıt verdi.

Açıklamada, İsrail Ordu Sözcüsü’nün “Nazi Ordusu Sözcüsü” olarak nitelendirildiği ve işgal güçlerinin her gün yalan uydurduğu belirtilerek, bunlardan birinin “Hamas Hareketi’nin İsrail’in tedarik teklifini reddettiği” suçlaması olduğu belirtildi. Şifa Hastanesi yönetimine yakıt ikmali.” Bu suçlamaya yanıt olarak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hamas Hareketi, Şifa Hastanesi’nin yönetimine taraf değildir. Buradaki karar alma sisteminde hiçbir varlığı yoktur. Hastane, teknik ve idari işlemlerini yürüten Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yönetimine tamamen bağlıdır. işler.

Şifa Hastanesi, işgal güçlerinin hastaneye sadece 300 litre yakıt sağlama teklifinin, kuşatma altındakilerin, sağlık personelinin, bebeklerin, çocukların ve hastaneye sığınan elektriği, gıdası ve gıdası olmayan hastaların acı ve ızdıraplarının hafife alınması anlamına geldiğini ortaya çıkardı. su. Söz konusu yakıt miktarı jeneratörleri yarım saatten fazla çalıştırmaya yetmiyor. “İşgal güçleri bu öneriyle akaryakıt, su ve ilacın girişini engelleyerek, hastanelere saldırarak, sağlık çalışanlarını öldürerek, hastaların hayatını tehlikeye atarak, makyaj yapmak için ucuz reklam kampanyası yürüterek insanlık dışı suçlarını gizlemeye çalışıyor. çirkin yüzleri.”

Açıklamada, Birleşmiş Milletler ve uluslararası topluma, Gazze Şeridi’ndeki hastanelere acilen yakıt sağlanması ve İsrail yönetiminin uluslararası hukuka yönelik vahim ihlallerinin durdurulması yönündeki talebimizi yinelediğimiz kaydedildi.

sehitkamil-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu