Teknoloji

Haftanın En Önemli Haberleri: AMD Sahipleri CS-2, Activision Games ve Daha Fazlasından Yasaklandı

 
Dün yayınladığımız haftanın öne çıkan haberlerinin yeni bölümüyle karşınızdayız. Burada elbette bu hafta karşılaştığımız değerli haberleri derledik ve farklı haberlerle karşınızdayız. Burada yine haberleri başlık olarak sizlere sunuyoruz ve her başlığın altında o habere ait detayları buluyoruz. Şimdi geçelim bu haftanın öne çıkan ve değerli haberlerine.
AMD Ekran Kartı Sahiplerinin Dikkatine: Counter Strike 2’den Yasaklanabilirsiniz!
 
 
Haftanın önemli haberlerinden biri de AMD ekran kartı sahiplerinin Counter Strike 2 oyunundan men edilmesiydi. Yayınlanan yeni güncellemeyle birlikte RX7000 serisi ekran kartlarında anti lag+ özelliği otomatik olarak devreye girdi ve bu da oyunda yasaklanmış bir özellik olarak karşımıza çıktı. Hal böyle olunca ekran kartına yeni sürücü indiren kullanıcılar oyuna direkt giriş yaptıklarında ban ekranıyla karşılaşabiliyor, bu da hesaplarının otomatik olarak bloke edilmesi anlamına geliyor.
 
Durum böyleyken elbette hem ekran kartı geliştiricileri hem de oyun geliştiricisi Valve, olayla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Valve grubu burada bu özelliğin etkinleştirilmemesi gerektiğini, güncelleme yapmış olsanız bile bu özelliği kapatmanız gerektiğini vurguladı. Ne yazık ki dikkatlerinden kaçan kullanıcılar bazı aksiliklerle karşılaştı ve hesapları yasaklandı.
 
 
Elbette ilerleyen zamanlarda ekran kartı geliştiricisi yeni bir güncellemeyle bu sorunun önüne geçmeyi amaçlıyor. Belki artık yeni bir güncelleme geldi ve kullanıcılar rahat bir nefes almış olabilir. Bu soruna neden olan sürücü güncellemesine Radeon Software Adrenalin 23.10.1 adı veriliyor ve bu sürüme sahip olan kullanıcılar bu sorunla karşılaşabiliyor. Dolayısıyla bu sürümün yeni bir sürümü veya daha eski bir sürümü varsa o ekran kartı sürücüsünü kullanabilir ve oyuna bu şekilde giriş yapabilirsiniz.
 
Bunun dışında Nvidia tarafında herhangi bir sorun bulunmuyor. Bildiğiniz gibi oyunda Nvidia Reflex diye bir özellik var ve AMD’nin anti lag+ özelliğinden farklı olarak refleks programı güvenilir.
 
 
AMD’nin yayınladığı yeni güncellemeyle birlikte anti lag+ özelliğinin oyunun kodlarına müdahale ettiği ve bu bağlamda kodları bozduğu ortaya çıktı. Belirtilen bilgilere ve ortaya çıkan detaylara göre oyunun belgelerine müdahale edildiği için oyundaki sistem bunu hile olarak algılıyor ve kullanıcıyı bu şekilde engellemeye çalışıyor. Durum böyle olunca elbette oyunda Valve Anti-Cheat programı devreye giriyor ve bu sayede kullanıcının oyundan men edilmesi ve oyunu oynaması engelleniyor.
MK Evreni Genişliyor: Mortal Kombat: Onslaught Yayınlandı!
 
 
Warner Bros. tarafından yayınlanan, NetherRealm Studios tarafından geliştirilen ve NetherRealm Studios tarafından geliştirilen strateji odaklı rol yapma oyunu Mortal Kombat: Onslaught yayınlandı. Bu haftanın öne çıkan haberleri arasında yer alan bu oyun, MK evrenini genişletiyor ve bizlere yeni bir deneyim kazandırıyor. Taşınabilir tarafta çıkan bu oyunda hem iOS hem de Android cihazlarda bizlere yeni bir deneyim aktarılmak isteniyor, taktiksel savaşlarla oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
Mortal Kombat evreninin gerçek anlamda taşınabilir tarafa doğru genişlemesiyle birlikte taşınabilir oyuncular da elbette özel bir deneyim yaşayabiliyor ve böylece mobile özel olarak deneyimleyebileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor. Oyunda kan dökebilir, düellolara geçebilir, Mortal Kombat evreninden karakterlerle karşılaşabilir, onları grubumuza davet edebilir ve strateji unsurlarıyla buradaki düşmanları ortadan kaldırabiliriz. Karakter ve grup odaklı bir yapı içerisinde yer alıyorsunuz, oyun aynı zamanda hem aksiyon hem de rol yapma unsurlarını da içeriyor. Temel bir seri olarak karşımıza çıkan Mortal Kombat evreni elbette yan oyunlarla genişlemeye başlıyor ve genişlemeyle birlikte oyuncular farklı platformlarda farklı bir deneyim yaşayabiliyor.
 
 
Oyunda dünyayı Shinnok’un kötü planlarından kurtarmaya çalışıyoruz ve bu yeni rol yapma deneyiminde zafere ulaşmak için savaşmak zorundayız. Üst düzey rol yapma unsurlarının yer aldığı yapımda, 10 ikonik karakterle hızlı tempolu bir strateji ve taktiksel deneyim bizlere aktarılıyor. Oyunda kendimizi kaosun içinde bulabilir, Mortal Kombat evreninin ikonik karakterleri ile burada yerimizi alabilir ve 10 klasik şampiyondan oluşan güçlü bir grup oluşturabiliriz. Bu klasik şampiyonları biliyorsunuz, her şampiyonun kendine has özellikleri var ve biz bu karakterlerle birlikte kendi yolumuzu açabiliriz.
Mobil oyunda farklı modlar bulunuyor ve bu modlarla elbette her oyuncu farklı bir moda geçerek burada yeni bir deneyime adım atabiliyor. Aynı şekilde oyunun bir hikaye modu da bulunuyor ve hikaye modunda da bu oyunun bize sunduğu hikayeyi deneyimleyebiliyor ve aynı zamanda burada farklı görevlere doğru gerçek adımlar atabiliyoruz.
 
Oyunda her zaman düşmanlarla karşılaşabiliyoruz ve aynı zamanda hikaye hem merkezi sahnelerle hem de karakterler arasındaki diyaloglarla destekleniyor. Burada kendi grubumuzu kurarken bu kadrodaki karakterlerin yeteneklerinden faydalanabiliyor, çeşitli kombolar yapabiliyor, bazı becerilerde ustalaşabiliyoruz ve aynı şekilde en güçlü grubu oluşturmak için elimizden geleni yapmak üzere yola çıkıyoruz.
 
 
 
Öte yandan oyun ikonik savaşçıları toplamaya çalışıyor ve bu savaşçılar arasında Sub-Zero, Johnny Cage, Jade, Kitana, Jax, Sonya Blade ve çok daha fazlası yer alıyor. Dilediğiniz gibi takımınıza ekleyebilir, davet edebilir ve düşmanlara karşı mücadele edebilirsiniz.
Elbette yapımda karşılaştığınız karakterlerin ikonik yetenekleri var ve biz de bu becerileri oyunda bizzat görebiliyor ve deneyimleyebiliyoruz. Bu karakterleri düşmanlara karşı kullanarak karakterler arasında bağ kurabiliyor ve başka bir karakterin saldırısını baskınla birleştirebiliyoruz, böylece ortak bir kombo saldırı ile karşılaşıyoruz.
 
Aynı şekilde burada da ikonik Mortal Kombat dünyasından karakterler toplayabilir, bu karakterlerin seviyelerini yükseltebilir ve eş zamanlı olarak burada karakteri güçlendirerek becerilerini geliştirebilir ve daha da güçlenebiliriz. Oyun sınıf bazlı bir yapıya sahip yani bu sınıfların içerisinde farklı özelliklere sahip karakterler bulunuyor ve bu bağlamda yeni yetenek ve becerilerin kilidini açabiliyoruz. Geliştirici gruba göre büyük bütçeli bir yapımımız var ve hem grafik hem de animasyon anlamında gerçekten üst düzey bir yapı bizlere sunuluyor. Aynı şekilde oyunda gerçekten de savaşlar ve sinematik kısımlar ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Ayrıca bu bağlamda bize üst düzey bir taşınabilir deneyim sunmak istiyoruz.
 
 
Strateji tarzıyla gelen ve Mortal Kombat evrenine yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan oyunda ayrıca karakterlerimizi farklı araçlarla donatabiliyor, bu karakterlere ekipmanlar da ekleyebiliyoruz. Dolayısıyla hem oyundaki karakterlerin seviyesini yükseltebiliyoruz hem de karakterlerimizi farklı ekipmanlarla donatabiliyoruz. Bu nedenle karakterleri farklı içeriklerle donatmak gerçekten önemli, aynı zamanda seviyelerini yükseltmek de çok önemli. Çünkü bildiğiniz gibi bu oyunlar karakter odaklı bir yapıya sahip ve ne kadar güçlü ve efsanevi ekipmanlara sahip olursanız o kadar güçlü rakiplerle bir arada karşılaşabilirsiniz ve buna bağlı olarak kendinizi o kadar güçlü savunabilirsiniz ve bu sayede Güçlü rakipleri kolayca ortadan kaldırma şansı. yapabilirsiniz.
Bunun dışında oyunda farklı modların bulunduğunu belirtmiştim. Burada takımınızı dilediğiniz gibi eğitebilir, seviyelerini yükseltebilir ve ayrıca farklı dönemlerde burada yerinizi alabilirsiniz. Oyunda farklı arenalara atlayabilir ve burada diğer oyunculara karşı mücadele edebilirsiniz. Dolayısıyla oyunda PVP modu mevcut ve elbette ki modda bir dönem bulunuyor ve bu süre içerisinde kendi grubunuzu kurup diğer oyunculara karşı mücadele edip zirveye çıkmaya çalışabilirsiniz. Gerçekten iyi bir zafer elde ederseniz, burada özel arena ödülleriyle karşılaşabilir, yeni ödüller ve ekipmanlar kazanabilirsiniz. Kısacası oyun bize strateji ve rol yapma unsurlarını aktarıyor, bize çok yeni bir deneyim sunuyor ve ilginç içeriklere eşlik ediyor.
 
 
Peki siz bu oyunu nasıl değerlendiriyorsunuz ve oyunu denedikten sonraki deneyiminizi yorum kısmında belirtebilir misiniz, oyun nasıl bir yapıya sahip ve Mortal Kombat dünyasına gerçekten özen gösterildiğini düşünüyor musunuz? Bunları yorum kısmında belirtebilir ve niyetinizi dilediğiniz gibi iletebilirsiniz.
Activision Oyunları Game Pass’e Ne Zaman Gelecek?
 
 
Microsoft’un ilk olarak Ocak 2022’de duyurulduğu Activision Blizzard’ı satın alması geçtiğimiz haftalarda tamamlandı ve bu şirket artık resmi olarak Microsoft çatısı altında hizmet vermeye hazırlanıyor. Bu bağlamda Microsoft’un sahip olduğu Xbox Game Pass oyun abonelik hizmetine Activision Blizzard oyunlarının ne zaman geleceği merak konusu oluyor ve bu sorunun cevabı bu haftanın öne çıkan haberleri arasında yer alıyor.
Call of Duty ve World of Warcraft yayıncısı Activision Blizzard’ın birçok oyun serisi ve oyunu bulunuyor ve bu bağlamda oyuncuların gerçekten beğendiği oyunlara burada yer veriliyor. Bu nedenle oyunlara ucuz bir şekilde ulaşabilmek adına gerçekten oyuncuların imdadına Xbox Game Pass hizmeti yetişiyor ve burada büyük bir kütüphaneye tek fiyat ve abonelik seçeneği ile erişebilir ve bu oyun kütüphanesi ile siz de yerinizi alabilirsiniz. platformda. Tabi ki bu hizmet oyun kiralamaya benziyor ve bu oyunlara ulaşabilmek için her ay belirli bir ücret karşılığında aboneliğinizi yenilemeniz gerekiyor. Dolayısıyla oyuncuların sevdiği ve keyif aldığı Activision Blizzard oyunları da bu hizmete dahil edilmeyi bekliyor.
 
 
Sorunun cevabına gelecek olursak, yapılan açıklamalara göre bu oyunların 2024 yılında geleceğini söyleyebiliriz. Geçtiğimiz günlerde Xbox podcast’inde konuşan Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu: “Daha önce de duyurulduğu gibi, oyunlar 2023’te gelmeyecek. Şu anda çalışmalar başladı ama 2024’te bu çalışmalar bitecek.”
Burada oyuncuların merak ettiği iki farklı oyunun bu hizmete dahil edilip edilmeyeceğini bir kez daha görüyoruz. Şu an için Modern Warfare 3 ve Diablo 4 oyunlarının Xbox Game Pass hizmetine dahil olmayacağını belirtebileceğimiz gibi bu oyunlar yeni çıktığı için bu hizmete dahil edilmeyeceğini de açıkça ifade edebiliriz. Hatta yapılan açıklamalara dayanarak bunu resmi olarak doğrulayabilir ve bu iki oyunun şimdilik bu hizmete dahil edilmeyeceğini belirtebiliriz.
 
 
 
Call of Duty gibi daha pek çok oyun serisi buraya dahil edilmeyi beklerken, oyuncuların sevdiği ve keyif aldığı oyunların da bu hizmete dahil edilmesi planlanıyor.
 
Nitekim bu durum bu haftanın öne çıkan haberleri arasında yer alıyor ve oyuncular açısından önemli bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz. Yukarıda belirtmediğim bir detayı da belirtmek isterim. Microsoft, Activision Blizzard grubunu 68,7 milyar dolar teklifle satın aldı ve bu anlaşma bize gerçek anlamda Microsoft’un oyun sektörüne girişini gösteriyor. Dolayısıyla burada gerçekten Microsoft’un hamlesinin ne kadar değerli olduğunu anlıyor ve önceki satışlara göre ne kadar iyi olduğunu bize gösteriyor. Kısacası bunun oyun tarihinin en büyük satın almalarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Yüzüklerin Efendisi: Moria’ya Dönüş’ün PC Versiyonu Tamamlandı
 
 
North Beach Games tarafından yayınlanan ve Free Range Games tarafından geliştirilen The Lord of the Rings’in PC versiyonunun geliştirme çalışmaları tamamlandı. Bu bağlamda oyun, normal zamanda PC platformuna da çıkmaya hazırlanırken, PlayStation 5 sürümü de planlanan çıkış tarihi olan 24 Ekim’den 5 Aralık’a ertelendi. Dolayısıyla PC’de de böyle bir durum yaşanıyor. yandan PlayStation 5 tarafında bir gecikme yaşanıyor ve maalesef oyunun konsol versiyonunun şu aşamada hazır olmadığını görebiliyoruz.
 
Elbette konsol tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında bu sürümün artık stabil çalışmadığı ve iyileştirmeler yapılması gerektiği, dolayısıyla oyunda bazı sorunların olduğu belirtiliyor. Bunun dışında oyunun PC versiyonu da belirlenen çıkış tarihi olan 24 Ekim’de biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Öte yandan PlayStation 5 versiyonu da belirlenen tarihte hem dijital hem de fiziksel olarak piyasaya sürülmeyi bekliyor.
 
 
Oyunda cücelerin diyarı olan bir bölgeyi fethetmek için yola çıkıyoruz ve burada büyük bir maceraya atılabiliyoruz. Eşli bir yapıyla birlikte karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda arkadaşlarımızı davet edip dilediğimiz gibi cüceler diyarına adım atabiliyoruz. Türkiye fiyatının 309 Türk lirası olduğu üretim sektöründe hayatta kalabilmek için inşaat mekaniklerine istediğimiz gibi girebilir, burada farklı yapılar inşa edebilir, cüce karakterlerle ilerleyerek ikonik ve devasa madenleri keşfedebilir, arkadaşlarımızla iş birliği yapabiliriz. Oyuncular ayrıca bulundukları madeni diledikleri gibi keşfedebilecekler ve burada gizemli tehlikelerin ortaya çıktığını da görebilecekler. Bunun dışında tabii ki eşli bir yapı ile oluşturulan oyunun amacı eğlenceli bir yapıyı bizlere aktarmaktır. Dolayısıyla oyun Yüzüklerin Efendisi temasıyla karşımıza çıkmaya hazırlanırken biz de cüce karakterlerle burada yerimizi almaya başlıyoruz.
 
 
Oyunda oyuncuların ve hayranların ilgisini çekecek çeşitli mekanikler bulunuyor ve burada dilediğimiz gibi üs kurabilir, karanlık alanlarda hayatta kalmak için madenlere geçebilir, yiyecek bulmak için etrafı araştırabilir ve toplamak için yiyecek arama faaliyetlerine girişebiliriz. kaynakları kullanarak hem sıcaklığımızı hem de uyku sistemimizi düzenleyebiliriz. Bunu istikrarlı tutmamız lazım. Elbette karakterlerimizin burada belli hayatta kalma mekanikleri var ve bu mekanikler sayesinde hem üssümüzü kurabiliyor hem de kendi bölgemizi daha da güvence altına alabiliyoruz. Yaratıcılığımızı ifade edip sıfırdan temel kurabileceğimiz yapımda arkadaşlarımızla iş birliği yaparak burada yerimizi alabilir, aynı zamanda cücelerin kötülüğe karşı mücadelesine de tanıklık edebiliriz. Ayrıca cücelerin anavatanı olan bölgeyi buradaki kötülüklerden arındırmaya çalışıyoruz ve asıl amacımız da bu gibi görünüyor.
 
 
Öte yandan oyunda hikaye görevleri mevcut ve hikaye ilerledikçe cücelerin nasıl bir geçmişle karşılaştıklarını görebiliyor aynı zamanda nasıl bir zorluk içinde olduklarını deneyimleyebiliyoruz. Karakter odaklı bir yapı mevcut. eski madenleri yeniden canlandırabileceğimiz, demirhanelerde ateş yakabileceğimiz, aynı zamanda burada hayatta kalmaya çalışarak kendi bölgemizi kurmak zorunda kalabileceğimiz bir yer. Dolayısıyla oyun gerçekten eğlenceli bir yapıyla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor, biz de işbirliği moduyla burada yerimizi alabiliriz. Bu nedenle arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz eğlenceli bir yapının bizi beklediğini söyleyebiliriz.
Peki bu oyun hakkındaki düşünceleriniz neler? Siz de yorum kısmında bunlardan bahsedebilir ve bu yorumları dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.
RoboCop: Rogue City’nin Switch Versiyonu İptal Edildi!
 
 
Nacon tarafından yayınlanan ve Teyon ekibi tarafından geliştirilen polisiye temalı nişancı aksiyon oyununun Switch versiyonu ne yazık ki iptal edildi. Yapılan açıklamalara göre oyun ilk etapta Switch konsollarına 2 Kasım’da gelmeye hazırlanıyordu ancak yeni yapılan açıklamayla birlikte oyunun çıkış tarihi belirlendi ve bu tarihler içerisinde Switch sürümünün olmadığını görüyoruz. Dolayısıyla bu konsol versiyonunun rafa kaldırıldığını ve iptal edildiğini buradan anlayabiliriz. Oyun, Switch sürümü dışında PlayStation 5, Xbox Series ve PC (Steam, Epic Games Store) için de belirtilen tarihte piyasaya sürülmeye hazırlanıyor.
Bildiğiniz gibi ikonik yarı insan yarı robot karakterini kontrol ediyoruz, yapımda RoboCop karakteri ile birlikte ilerleyebilir ve burada bir polisiye kahraman hikayesi başlatabiliriz. Oyuna atılacağımız dünyada her zaman suçlarla mücadele etmeye çalışıyoruz ve polisle de işbirliği yapabiliyoruz. Eski Detroit bölgesini arındırmaya ve oradaki suç unsurlarını azaltmaya çalıştığımız yapımda farklı silahlara el atabiliyoruz ve bu farklı silahlarla düşmanları topluca ortadan kaldırabiliyoruz.
 
 
 
Oyunun demo sürümü geçtiğimiz günlerde yayınlandı ve biz bu demo sürümünde gerçekten farklı bir deneyim yaşamak istedik. Ancak bu demo versiyondan alabileceğimiz pek çok ders var ve elbette oyunun eksikliklerini bu versiyonda da doğrudan görebiliyoruz. Aslında oyunda herhangi bir vurma hissi yok diyebiliriz ve bu vurma hissi aslında oyunda birisini öldürdüğünüzde hiçbir şey hissetmememizden kaynaklanıyor. Oyunda ateş ettiğimiz silahın geri tepmesi olmuyor ve çoğu durumda düşmanın tepki vermediğini de görebiliyoruz. Ancak oyunun hoş yönlerinden biri de parçalanma efektleri ve kan efektleridir.
 
Oyunda karakterin ateş ettiğiniz yerde parçalandığını görebildiğimiz gibi uzuvlarının koptuğunu ve etrafa kan saçıldığını da deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla parçalanma açısından gerçekten iyi bir işe imza atıldığını söyleyebiliriz ancak otomatik ateşleme ve ateşleme yaparken gerçek bir his olmadığını da rahatlıkla söyleyebiliriz.
 
 
Oyunda 20 farklı silah bulunuyor ve birinci şahıs kamera bakış açısıyla farklı silahlarla istediğimiz gibi ilerleyip düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda farklı suç unsurları mevcut ve elbette biz de bu olayları örtbas etmek ve suç unsurlarını ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Adaleti sağlamaya çalışıyoruz ve karşılaştığımız düşmanları alt etmeye başlıyoruz. Oyunda ayrıca hikayenin akışı ile birlikte farklı bölgelere ilerleyebiliyor, işlemler gerçekleştirebiliyor ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyoruz. Hatta oyun ilerledikçe orta sahneler ve karakterler arası diyaloglarla ana hikayenin bize aktarıldığını deneyimleyebiliyor ve bunlarla hikayenin ilginç olup olmadığını görebiliyoruz. Elbette bu yapım hayranlara daha çok hitap edecek bir yapıyla gelmeye hazırlanıyor. Kısacası RoboCop hayranlarını mutlu etmek için bize gelmeyi bekliyor.
 
 
Oyunda kontrol ettiğimiz RoboCop karakteri gerçekten çok güçlü bir robot karakter olarak karşımıza çıkıyor ve yarı insan yarı robot olarak karşımıza çıktığımız bu oyunda malzemeleri koruyan etkili bir subayı canlandırıyoruz. Burada sibernetik güçlerimizi de güçlendirebiliriz. Aynı şekilde burada da hem karakterimizi hem de silah gücümüzü arttırıp, düşmanlara karşı buradaki yerimizi alabiliriz. Yukarıda da belirttiğim gibi oyun, Switch sürümüne ek olarak 2 Kasım’da biz oyun severlerin beğenisine sunulmaya hazırlanıyor ve hayranları memnun edecek bir yapının bulunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Alan Wake 2’nin RTX 4080 PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı
 
 
 
Dün açıklanan haberi buraya eklemek istiyorum. Bu bağlamda Alan Wake 2’nin RTX 4080’li PC sistem gereksinimlerinin açıklandığını görebiliyor ve bu sayede sistem gereksinimlerinin gerçekten üst düzey olduğunu deneyimleyebiliyoruz.
 
Hayatta kalma odaklı ve nişancı aksiyon içerikleriyle karşımıza çıkmaya hazırlanan Alan Wake 2’nin açıklanan sistem gereksinimlerine göre elbette oyunu ışın izleme ile oynamak istiyorsak RTX 4080 ekran kartına sahip olmamız gerekiyor ve Bu ekran kartıyla oyundaki yerimizi almamız gerekiyor. Ayrıca oyunu ister en düşük ister en yüksek ayarda oynayalım, sabit 16 GB RAM gerektiriyor. Bu nedenle sistem gereksinimlerinin yüksek olduğunu ve bizden büyük miktarda RAM gerektirdiğini söyleyebiliriz.
 
 
Açıkladığım bu sistem gereksinimlerinin görselini aşağıya bırakıyorum. Aşağıda bu ihtiyaçların detaylarını görebilir ve böylece yapılarının ne olduğunu az çok deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca oyuncular bu sistem ihtiyaçlarını gördükten sonra optimizasyon konusunda gerçekten sıkıntı yaşanacağını, ilerleyen zamanlarda yeni güncellemelerle bu oyunu düzeltmek isteyeceklerini belirtiyorlar. Nitekim daha önceki oyunlarda da gördüğümüz gibi bu tür sistem gereksinimleri açıklandığında oyuncular aynı şekilde optimizasyon sorunlarının yaşanacağını belirtmişti ve biz de birçok oyunda bu optimizasyon sorunlarının olduğunu gördük. Bu nedenle oyuncuların yorumları ve yüksek sistem gereksinimleri gerçekten de optimizasyon sorunlarının yaşanacağını gösteriyor.
 
 
Oyundan kısaca bahsetmek gerekirse oyunda iki farklı karakter bulunuyor. Burada iki farklı karakterin kendilerine ait kozmosları yani dünyaları var. Burada FBI casusu Saga ya da Alan Wake olarak yer alabiliyor, karakterler arasında geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla buradaki her karakterin kendine ait bir hikayesi ve aynı zamanda ortak bir bağı var. Bir dünyada ne yaparsak yapalım diğer dünyada da eylemlerimizin etkilerini görebiliyoruz ve burada yapacağımız saldırılara dikkat etmemiz gerekiyor. Karanlık atmosferiyle karşımıza çıkmaya hazırlanan Alan Wake 2, 27 Ekim’de PlayStation 5, Xbox Series ve PC için Epic Games Store üzerinden dijital olarak piyasaya sürülmeye hazırlanıyor.
Peki bu oyundan beklentileriniz neler? Bunları yorum kısmında dilediğiniz gibi belirtebilir, fikirlerinizi diğer arkadaşlarınızla ve bizimle paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler