Haber

Devlet Bahçeli’den Doğu Türkistan mesajı: Kardeşlerimizi unutmadık, unutulmadık

MHP Lideri Devlet Bahçeli sosyal medyada uzun bir yazı yayınladı.

Bahçeli’nin Doğu Türkistan ile ilgili yazısı burada yaşayan vatandaşları da unutmadıklarının altını çizdi.

Doğu Türkistan’da baskı ve dayatmalara maruz kalan, inanç ve insan hakları ihlallerine mahkûm edilen kardeşlerimizi asla unutmadık, unutulmaya terk etmedik.Bahçeli, MHP’nin ABD’de yaşayan Rabia Kadir’i de konuk etmeye hazır olduğunu söyledi.

Devlet Bahçeli’nin açıklamaları şöyle;

“Her kötü muamele insan onurunu incitir”

İnsan hakları ve özgürlükleri herhangi bir ideolojik kalıba veya kısıtlamaya sığamayacak kadar kozmiktir; herhangi bir konum ve merkezi bakışla sınırlı kalmadığı ölçüde küresel; O kadar ilkeli ve asli niteliklere sahiptir ki, hiçbir siyasi ve stratejik hesap için kullanılamaz. İnsan yaratılmışların en şereflisidir. Her türlü kötü muamele, işkence, eziyet ve zulüm insan onurunu zedeler ve yok eder.

Yaşama ve var olma mücadelesi veren Türkler

Milliyetçi Hareket Partisi’nin dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşam ve varlık mücadelesi veren Türklerle, soydaş ve akrabalarıyla hem tarihi, hem kültürel hem de manevi bağları vardır ve bu tartışılmazdır. Geçmişte “Esir Türkler” davasının söylem ve temsilinde gösterilen samimiyet ve dirayet, ortak vicdanda oldukça saklıdır.

“Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi unutmadık”

Doğu Türkistan’da baskı ve dayatmalara maruz kalan, inanç ve insan hakları ihlallerine mahkûm edilen kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmadık, onları hiç unutulmadık. Çünkü onlar biziz ve biz onlarız. Aramızda sınırlar, boşluklar olsa da gönlümüz bir, kanımız bir, talihimiz bir. Hakikaten Doğu Türkistan, Müslüman Türk milletinin mazlum ve mazlum gök bayrağıdır.

“MHP, Rabia Kadir’i konuk etmeye hazır”

Bu hafta Meclis Kümesinde yaptığım konuşmada, Filistin Devlet Başkanı’nın Çin Halk Cumhuriyeti ziyareti sırasında yaptığı hastalıklı açıklamaları eleştirerek adalet ve hakkaniyetten yana durdum. Bu konuşma geniş yankı uyandırsa da elbette Rabia Kadir Hanım’ın bana hitaben yazdığı mektubu okuyunca memnuniyetim arttı.

Uygur davasının yılmaz savunucusu Rabia Kadir şu anda ABD’de yaşıyor ve 80 yaşına ulaşmış durumda. Çeşitli sebeplerden dolayı uzun bir süredir Türkiye’ye giremiyor. Geldiğimiz bu aşamada Rabia Kadir Hanım’ın Türkiye ziyaretinin önündeki engellerin kalkması ve milletiyle birlikte hasretini gidermesi en içten dileğim ve temennimdir. Milliyetçi Hareket Partisi, Rabia Kadir’i konuk etmeye hazır.

beylikovaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu