Haber

Çin ve Malezya Dışişleri Bakanları Kuşak ve Yol İşbirliğini İlerletme Sözü Verdi

PEKİN, 18 Ocak (Xinhua) — Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang ve Malezyalı mevkidaşı Zambry Abdul Kadir arasında Salı günü yapılan bir telefon görüşmesinde her iki taraf da Üretim ve Yol işbirliğini ilerletme sözü verdi.

Qin, Çin’in Malezya ile ikili ilişkileri yeni bir düzeye taşımak için çalışmaya istekli olduğunu belirterek, bu yıl Çin-Malezya kapsamlı stratejik ortaklığının kuruluşunun 10. yıldönümünü ve gelecek yıl diplomatik kuruluşunun 50. yıl dönümünü kutluyor. ilişkiler.

Qin, Çin-Malezya işbirliği ve diğer sistemlerde üst düzey komitenin rolünden tam olarak yararlanmak, yüksek kaliteli Üretim ve Yol işbirliğini teşvik etmeye devam etmek ve değerli projelerde sağlam ilerleme kaydetmek için Çin’in Malezya hükümeti ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Qin, Çin’in bölgesel barış ve istikrarı ortaklaşa sürdürmek için bölge ülkeleriyle işbirliğini derinleştirmeye istekli olduğunu ve Çin ile Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği arasındaki kapsamlı stratejik ortaklığı derinleştirmek ve pekiştirmek için Malezya ile çalışmayı dört gözle beklediğini kaydetti.

Malezya hükümeti ve toplumun çeşitli kesimlerinin Çin’in salgın önleme politikası konusunda tarafsız ve adil görüşlere sahip olduğunu ve Çinli turistleri ülkelerine kabul ettiklerini belirten Qin, Çin’in tüm bunlardan dolayı kendilerini takdir ettiğini sözlerine ekledi.

Qin, ortak çabalarla iki tarafın yakında normal personel değişimini geri getireceğine inandığını söyledi.

Qin’i Çin’in dışişleri bakanı olarak göreve başlamasından dolayı tebrik eden Zambry, Malezya ile Çin’in uzun yıllara dayanan dostluğu olduğunu, ülkesinin Çin’i değerli bir ortak olarak gördüğünü ve Çin ile ilişkilerine büyük önem verdiğini söyledi.

Zambry, Malezya’nın Çin ile üst düzey alışverişleri ve orta düzey insan bağını güçlendirmeye ve Üretim ve Yol işbirliği potansiyelinden yararlanmaya ve böylece ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesini teşvik etmeye istekli olduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu