Haber

Bakan Uraloğlu: “TÜRKSAT 6A’yı Haziran ayında yörüngeye fırlatmayı hedefliyoruz”

Bakan Uraloğlu: “TÜRKSAT 6A’yı Haziran ayında yörüngeye fırlatmayı hedefliyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: “Uydu ve uzay teknolojileri, kablolu yayın ve bilişim alanlarında önemli faaliyetler yürütüyoruz.”

“TÜRKSAT 6A yer teslimi Mart 2024’te gerçekleşecek”

“TÜRKSAT, Türkiye genelinde 4,7 milyon haneye kablolu TV ve internet hizmeti sağlıyor”

ANKARA – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “TÜRKSAT 6A’yı Haziran ayında yörüngeye fırlatmayı hedefliyoruz.”

TÜRKSAT Uydu Yer Sistemleri Yedekleme Merkezi’nin açılışı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla Ankara Kahramankazan’da gerçekleştirildi. Açılan merkez ile acil durumlarda veya sistem kaynaklı acil durumlarda TV-radyo, internet servisleri ve uydu yer istasyonları aracılığıyla iletilen bilgilerin kesintiye uğramaması sağlanacak. Açılışta konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin uydu teknolojilerinde hızını artırdığını belirterek, “Bugünlerde iç içe geçmiş yeni ve yerli haberleşme uydularımızın üretim, entegrasyon, test ve fırlatma süreçlerini yaşarken, TÜRKSAT Uydu Yer Sistemleri Yedekleme Merkezini açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.15 Temmuz alçak darbe girişimi sırasında TÜRKSAT Gölbaşı Yerleşkesine yapılan hain saldırı, bu kurumun stratejik değerini bir kez daha ortaya koymuştur.Kurumumuzun iradesini kırmak için korsan televizyon yayınlamaya çalıştılar. Başarısız olunca TÜRKSAT’ı kapattılar. “Nişan aldılar. Ancak hainlere karşı dimdik duran TÜRKSAT çalışanı kardeşlerimiz sayesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın milletimizi meydanlara davet eden sözleri televizyonlarda yayınlandı” dedi.

“Uydularımızın her türlü çalışma koşulunda kesintisiz hizmet vermesini sağlayacak.”

Bakan Uraloğlu, açılışı yapılan merkezin, TÜRKSAT bünyesinde yürütülen hizmetlerin olağanüstü durumlarda veya sisteme bağlı acil durumlarda yayın hizmetlerinin kesintiye uğramaması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, şöyle konuştu:

“TÜRKSAT uyduları üzerinden TV-Radyo ve internet hizmetleri Gölbaşı yerleşkesinde yer alan uydu anten sistemleri ve uydu yer istasyonları tarafından sağlanmaktadır. Mevcut kurallarda belirtilen hizmetlerin yedekliliği ise TÜRKSAT yerleşkesinde yer alan yedek yer istasyonu ve anten sistemleri tarafından sağlanmaktadır. Gölbaşı yerleşkesi.Az önce de anlattığım gibi harika.Bizim farklı lokasyonda, çalışmaya hazır, durum veya sistem kaynaklı acil durumlarda tüm trafiğin hızlı bir şekilde aktarılabileceği bir yedeklilik merkezine ihtiyacımız vardı.Bu amaçla tesisimizi kurduk. TÜRKSAT Uydu Yer Sistemleri Yedekleme Merkezini Kahramankazan Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 28 bin 800 metrekare arazi üzerinde anten ve alt yapılarıyla birlikte sistemlerle hizmete hazır hale getirdik. 1000 kişilik ana binası olan merkezimiz uydularımızın yedekliliği amacıyla, 13,2 metre çapında anten ve Ka frekans bandında çalışan alım ve santral alt sistemlerini içeren uydu yer istasyonu olarak hizmet verecek. Bu merkez, TÜRKSAT uydu yer istasyonuna uydu yer istasyonu görevi görecek “Uydu izleme özelliğine sahip ve kontrol istasyonlarıyla entegre çalışacak 9 metrelik iki adet Ku-Band anten sistemi ile uydularımızın her türlü çalışma koşulunda kesintisiz hizmet vermesini sağlayacak” “

“Uydu ve uzay teknolojileri, kablolu yayın ve bilişim alanlarında önemli faaliyetler yürütüyoruz.”

Türkiye’nin uydu ve uzay çalışmaları alanında uluslararası bir oyuncu olma yolunda ilerlediğini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Uzayda izi olan, Dünya’da da güç sahibidir” dedi ve şöyle konuştu:

“Yayın ve internet erişim hizmetlerinde stratejik iletişim sistemlerini her zaman güncelliyor ve çağın gerektirdiği yenilikleri dünyayla eş zamanlı olarak vatandaşlarımıza sunuyoruz. Uydu ve uzay teknolojileri, kablo alanlarında önemli faaliyetler yürütüyoruz. TÜRKSAT aracılığıyla yayıncılık ve bilişim. Ulusal uydu ekosisteminin geliştirilmesi için çalışırken, “Bir yandan da bilgi ve uzay teknolojileri altyapılarının kurulması ve küresel pazarlara açılma yönünde önemli adımlar atıyoruz. Türkiye’nin uzaydaki jeopolitik konumunun karşılığı olarak değerlendirebileceğimiz uydu yörünge haklarının korunması ve işletilmesi kapsamında önemli faaliyetler yürütüyoruz.”

“TÜRKSAT 6A yer teslimi Mart 2024’te gerçekleşecek”

TÜRKSAT-5A ve TÜRKSAT-5B uydularını 2021 yılında uzaya gönderdiklerini hatırlatan Bakan Uraloğlu, “TÜRKSAT-5A, 28 Haziran 2021 tarihinde 31 derece Doğu yörüngesinde görevine başladı. TÜRKSAT-5B, 2021 yılı itibarıyla Türkiye’nin geniş bant internet ihtiyacını karşılayacak. 15 Haziran 2022.” Bugün uydu üzerinden TV ve Radyo yayıncılığı, internet erişimi ve diğer katma değerli uydu hizmetlerinde bölgemizde lider konumdayız. TÜRKSAT dünyanın en büyük 22 uydu operatörü arasında yer alıyor. Artık ilk milli haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6 A ile bölgemizde lider konumdayız. Teknoloji alanında teknik bir devrim yapıyoruz. Pek çok zorlu testi başarıyla tamamlayan TÜRKSAT 6A’nın, değerlendirmelerimiz sonucunda yer teslimatı Mart 2024’te gerçekleşecek. Bu aşamadan sonra SpaceX ile yapılan anlaşma doğrultusunda TÜRKSAT 6A’nın haziran ayında yörüngeye fırlatılmasını hedefliyoruz. TÜRKSAT, “6A hizmete girdiğinde Güneydoğu Asya gibi diğer uydularımızın kapsamadığı yeni coğrafyalara hizmet vererek bölgedeki lider konumumuzu daha da güçlendireceğiz” dedi.

“TÜRKSAT, Türkiye genelinde 4,7 milyon haneye kablolu TV ve internet hizmeti sağlıyor”

TÜRKSAT’ın katma değerli uydu hizmetleri kapsamında çok değerli çalışmalara imza attığını belirten Bakan Uraloğlu, “Karasal altyapının ulaşamadığı bölgelerde özellikle köy okullarımıza bu terminaller aracılığıyla VSAT yani VSAT ile hizmet veriyoruz. , küçük ölçekli bilgi terminali hizmetleri.Başta Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TİKA olmak üzere DHMİ, AFAD, TSK, vb. Ayrıca Taşıyıcı Takip Sistemi, Uzay Nesnesi Takip Sistemi, Yüksek İrtifa Platformu, Kanal Güncelleme Sistemi, TÜRKSAT Konumlandırma Sistemi gibi birçok hizmet vermekteyiz.Ayrıca yerli ve milli kaynaklarla Ar-Ge projeleri yürütmekteyiz.Diğer bir ana hizmet alanı olarak, Son kullanıcıya kablolu yayın hizmeti de veren TÜRKSAT, Türkiye genelinde 4,7 milyon haneye kablolu TV ve internet hizmeti sağlıyor. Türkiye’nin en büyük bilişim projeleri arasında yer alıyor. “Bugün e-Devlet Kapısı üzerinden 64 milyondan fazla kayıtlı kullanıcımıza yaklaşık 7.500 kamu hizmeti sunuyoruz.”

Öte yandan açılışa TÜRKSAT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Ertok, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz ve bürokratlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu