Teknoloji

Apple’ın “Wonderlust” Etkinliğinden Öne Çıkan Tüm Duyurular: iPhone 15, Apple Watch Series 9 ve Daha Fazlası….

Apple’ın Wonderlust etkinliği tamamlandı. ABD’li teknoloji devi, tüm dünyanın takip ettiği lansmanında pek çok önemli duyuruya yer verdi. Doğal olarak bunların en öne çıkanları iPhone 15 serisi ve yeni Apple WatchSaatler sürüyordu.

Peki firmanın yaklaşık 1 buçuk saat süren etkinliğinde neler dikkat çekti? Wonderlust’un değerli kısımlarını sizler için bu içeriğimizde özetledik.

USB-C ve Dynamic Island özellikli iPhone 15 ve iPhone 15 Plus

Apple, standart iPhone 15 ve daha büyük ekranlı iPhone 15 Plus’ı tanıttı. Bu cihazlar ilk kez USB-C bağlantı noktasıyla Tarihe iPhone’ların gelmesiyle geçti. Ayrıca geçen sene Pro modellerinde de görmüştük Dinamik Ada,Standartlara da geldi.

Her iki cihaz da 48 MP ana kamera, tüm gün süren pil ömrü, ikinci nesil ultra geniş çip ve iPhone 14 Pro’da bulunan A16 işlemciyle geliyor. Tüm özelliklerini ve Türkiye fiyatlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Ses seviyesi tuşunu eylem düğmesiyle değiştiren iPhone 15 Pro ve Pro Max

iPhone 15 Pro ve Pro Max de tıpkı standart modellerde olduğu gibi USB-C bağlantı noktasıyla birlikte geldi. Ayrıca Apple, geçtiğimiz yıl Apple Watch’ta gördüğümüz özellikleri de tanıttı. eylem düğmesi Bunu iPhone’lara da taşıdı. Özelleştirilebilir olan ve ses butonunun yerini alan buton birden fazla işlevi yerine getirebilecek.

iPhone 15 Pro modellerinde önemli performans iyileştirmeleri sağlayan yeni A17 Pro işlemci bulunuyor. Ayrıca telefonlarda 48 MP ana kamerayı da görüyoruz. Pro Max’teki büyük yeniliği unutmayalım. Cihaz, 5x yakınlaştırmaTelefoto kameraya sahip olacak Pro modellerinin özelliklerini ve Türkiye fiyatlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Apple Watch Serisi 9

Dokuzuncu nesil Apple Watch büyük değişikliklerle gelmedi. Tasarım açısından selefiyle emsal teşkil ettiğini söylemek mümkün. Ancak yeni S9 silikon çip, cihazda önemli performans iyileştirmeleri sağlayacak. Örneğin Apple, çip sayesinde tüm gün süren pil ömrünü saatin üzerinde göreceğimizi söylüyor. Ayrıca saate dokunmadan cihazı parmaklarınızla kontrol etmenizi sağlayacak çift dokunma özelliği de Apple Watch Series 9’da yer alacak. Türkiye fiyatlarını ve özelliklerini aşağıda bulabilirsiniz:

Şimdiye kadarki en parlak ekrana sahip Apple Watch: Apple Watch Ultra 2

Apple’ın duyurduğu diğer ürün ise yeni nesil Apple Watch Ultra oldu. Ancak ekstrem koşullara uyum sağlayacak şekilde tasarlanan saat, büyük değişikliklerle gelmedi. Tasarım açısından bir önceki nesille aynı olduğunu görüyoruz. Ama şirket 3000 nit Parlaklıkla bu konuda önemli ilerlemeler kaydettiğini söylüyor. Saatte ayrıca düşük güç modunda 72 saatlik pil ömrü, çift dokunma özelliği, ikinci nesil ultra geniş çip ve yeni S9 silikon çipi de görüyoruz. Türkiye fiyatları ve özelliklerine aşağıdaki içeriğimizden ulaşabilirsiniz:

Type-C özellikli AirPod’lar

Apple, iPhone 15’in yanı sıra AirPods’a da USB-C bağlantı noktası getireceğini duyurdu. Buna göre AirPods Pro artık Type-C bağlantı noktasıyla müşterilerin kullanımına sunulacak. Bu seçeneğin kablolu EarPod’larda da kullanılabileceğini ekleyelim.

iOS 17, watchOS 10, iPadOS 17 ve macOS Sonoma’nın çıkış tarihleri

Son olarak Apple, geçtiğimiz Haziran ayında duyurduğu işletim sistemlerinin yeni sürümleri hakkında da bilgi paylaştı. Yapılan açıklamalara göre iOS 17, watchOS 10 ve iPadOS 17, 18 Eylül’de kullanıcıların kullanımına sunulacak. macOS Sonoma ise 26 Eylül’de piyasaya sürülecek.

 

kinikajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu