Haber

Ankara’da Hayatını Kaybeden Gamze Gürel’e Yeni Kavşak Projesi

ANKARA’da, Gamze Gürel’in (28) karşıdan karşıya geçerken otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybettiği çevre yolu üzerinde, kaza öncesi yargı kararıyla iptal edilen köprülü kavşak ve yaya geçidi projesi, 2017 yılında hayata geçirilecek. yeni imar planı düzenlemesi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, proje ihalesinin 14 Şubat’ta yapılacağını belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara çevre yolunun Etimesgut ilçesinde Eryaman ilçesine giriş çıkışların sağlanması amacıyla planlanan köprülü kavşak ve yaya geçidi projesi, imar planı değişikliğinin iptal edilmesi nedeniyle gerçekleştirilemedi. Şehir Plancıları Odası’nın açtığı dava kapsamında Ankara 11. İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, söz konusu plan değişikliği sürecinde birçok eksikliğin bulunduğunu belirtti. İptal kararına bölgedeki 3 mahallenin muhtarlarının basın açıklaması yaparak tepki göstermesinden bir gün sonra, aynı bölgede yolun karşısına geçmek isteyen Gamze Gürel, geçtiğimiz Aralık ayında otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Yol kenarındaki iş yerine gitmeye çalışırken hayatını kaybeden Gürel’in ailesi de kavşak projesinin iptaline tepki gösterdi.

YENİ KALKINMA PLANI HAZIRLANDI

Bunun üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi Teknik İşler Dairesi ile Planlama ve Şehircilik Dairesi yeni imar planı hazırladı. Onaylanan mevcut imar planı doğrultusunda İstanbul yoluna bağlanacak yeni köprülü kavşak ve vadi köprüsü projesi için 14 Şubat’ta ihale kararı alındı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “İlk projenin iptalinin ardından İstanbul Yolu-Eryaman Bağlantı Kavşağı yapım ihalesini 14 Şubat’ta gerçekleştiriyoruz. Bölgede daha güvenli girişlerin sağlanması, trafiğin rahatlatılması ve kazaların önlenmesini hedefliyoruz” dedi. “

Belediyeden yapılan açıklamada, “Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce hazırlanan köprülü kavşak ve yaya geçidi proje çalışmalarının imar planının iptal edilmesinin ardından, Teknik İşler Dairesi Başkanlığı ile Planlama ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı yeni imar planı hazırladı. “Onaylanan mevcut imar planı doğrultusunda, ilçeye bağlanacak yeni projenin yapımı için 14 Şubat 2024 tarihinde yapım ihalesi yapılacaktır. İstanbul yolu. Projeyle bölgedeki trafiğin rahatlatılması ve kazaların önlenmesi amaçlanıyor.”

‘GAMZE KARDEŞİMİZİN ADI VERİLMELİ’

Göksu İlçe Muhtarı Aytaç Fatih Aydoğan, köprü kavşağı projesine vefat eden Gamze Gürel’in adının verilmesini istediklerini belirterek, “Bu konuyla ilgili de belediyeye başvuracağız. Olursa çok iyi olur” dedi. kardeşimizin adını almıştır. Projenin tamamlanmasıyla buradaki trafik rahatlayacak. Yaya geçidiyle karşıdan karşıya geçmek daha kolay olacak.” “Ve güvenli olacak. Çok daha önce yapılması gereken kavşağın geç de olsa yapılmasını temenni ediyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Keşke Gamze kardeşimiz ölmeden yapılsaydı. Ama” olmadı. Umarım başka kazalar yaşanmadan proje hayata geçirilir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu