Haber

AFAD: Teknisyen sayımız azalmıyor, artıyor!

ANKARA (İGFA) –Bazı yazılı ve görsel basında yer alan AFAD Arama Kurtarma Teknisyenlerinin sayısının azaltılacağına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Arama Kurtarma Teknikerleri, ülkemizin afet riskleri göz önünde bulundurularak 11 ilde Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birimlerinde ve 70 ilde Arama Kurtarma Ekiplerinde görev yapmakta olup, 2021 yılında Kahramanmaraş ilinde , Rize, Antalya, İstanbul Anadolu yakası ve Sivas illerinde yeni Arama Kurtarma Birim Müdürlükleri kurularak 11 olan Birlik Müdürlüklerinin sayısı 16’ya çıkarıldı.

2021 yılında Birlik ve Gruplarda toplam 1.796 arama kurtarma teknisyeni görev yaparken, 2022 yılında il sayısını veren bakanlık, “Kahramanmaraş’ta 82, Rize’de 94, • Antalya’da 74, İstanbul’da 100, Sivas’ta 82 ve AFAD Başkanlığı tarafından 669’u diğer illerde olmak üzere toplam 1.101 Sözleşmeli Arama Kurtarma Teknisyeni pozisyonu için uygulama ve sözlü sınavları gerçekleştirilmiş, arama kurtarma personel sayısı 885 personel ile 2.681’e çıkarılmıştır. sınavlarda başarılı olmak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu