Haber

İmamoğlu: “Devletimizin yetkililerini devirmeyin. Kızıyorsanız atadığınız siyasetçilere de kızabilirsiniz”

HABER: OKTAY YILDIRIM – Kamera: ADEM KARABAYIR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu, Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yapılacak ‘Kurtuluş Savaşı Anıtı Rezidansı ve Seyir Terası’ projesinin temel atma töreninde dün katıldığı programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya’ya tepkisini değerlendirdi. . İmamoğlu, “Vatandaşlarımız nezdinde ancak gözlerinizin içine bakarak teyit ederiz. Meslektaşlarımla bu şekilde anlaşıyoruz. Kibarca göz teması kurup birbirimize sesleniyoruz. Devletimizin valisi, bu ve Bunu yapmayın, devletimizi küçümsemeyin, devletimizin görevlerini küçümsemeyin, kızacaksanız oraya atadığınız siyasilerden bir iki kişiye kızabilirsiniz. her şeyi bilen arkadaşlar; seçimlerde yüksek sesle ağlarlar, iftira atarlar, milleri karıştırırlar…” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Milli Mücadele’nin sembol semtlerinden birinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İmamoğlu, Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yapılacak ‘Kurtuluş Savaşı Anıtı Rezidans ve Seyir Terası’ projesinin temel atma töreninde şunları söyledi:

“ANI RESIDENCE DEĞERLİ BİR MERKEZ OLACAK: Bu topraklar, doğal büyük vatanseverliğin ve bir kuruluş sürecinin ve fedakarlıkların toprağıdır. O bakımdan burada değerli bir hizmet bırakmak benim için çok değerli bir hatıra olacaktır. Hayatımın en değerli ve güzel anılarından biri olacak. Bu süreci bizimle birlikte tasarlayan ve mümkün kılan değerli Bozüyük Belediye Başkanıma hepinizin huzurunda en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Herkes tarihini bilerek sorumluluk almalı. Sorumlu vatandaş olacağız, vatandaş olacağız. Millet olmanın anlamı budur. Sıradan sadece bilmek yeterli değildir; Her zaman birlikte hissetmeliyiz. Her zaman birlikte hissedebilmenin güçlü biçimlerini deneyimlemeliyiz. Bu açıdan İnönü Savaşları’nın anlatıldığı ve buranın geçmişinin anlatıldığı buradaki bu seyir terasında hizmete girecek olan Anı Evi de bu yaşanılanların güçlü bir şekilde hissedilmesi için değerli bir merkez olacaktır. .

KIZGINSANIZ RANDEVU VERDİĞİNİZ SİYASİ KİŞİLER İLE YİNE YİNE YAPABİLİRSİNİZ: Çalışma arkadaşlarımın ve yüklenici firma yetkililerinin projenin her aşamasında duyarlı ve titiz olmalarını isterim. Vatandaşlarımız nezdinde sadece gözlerinizin içine bakarak teyit ediyoruz. Meslektaşlarımla bu şekilde anlaşıyoruz. Bu yüzden göz göze geliyoruz ve kibarca birbirimizi çağırıyoruz. Biz o kadar aşağı bakıp ‘Konuş, şunu dedin, bunu dedin’ demeyiz. gözlerinin içine bakıyorum Onların da gözleri gülüyor, benim de gözlerim gülüyor. Ve kime fırça atıyorsun? Devletimizin valisi, bu ve bu. ‘2 kilometre…’ Böyle yapma. İmkansız. Devletimizi küçümsemeyin. Devletimizin makamlarını yıkmayın. Kızacaksanız orada atadığınız bir iki siyasi kişiye de kızabilirsiniz. Her şeyi bilen dostlarınız var; seçimlerde yüksek sesle ağlamak, iftira atmak, kilometreleri karıştırmak…

AYAKKABI DEYİĞİMİZDE ÇOK SEÇENEK AKLIMIZA GELİR: (Bir vatandaşın ‘Ayakkabıları yalayan’ sözü üzerine..) Söyleyemem, nasıl diyeyim; söyleyemem Anlatırken bile söyleyemiyorum. Ayakkabı denilince aklımıza pek çok şey gelir…

ABBAS YOYCU BAĞLASAN DURMAZ: Cumhuriyet yurtsuzdur, ana kucağındadır. Devletin eli, devletin hali, tavrı şefkatlidir. Devlet güçlüdür ama her bireyin, her vatandaşın arkasındadır. Devlet böyle bir şeydir. 1923 yılı, aklı ve vicdanı hür nesiller yetiştirme arzusunun başlangıcıdır. Yüz yıllık emekle büyütmeye çalıştığımız Cumhuriyet’in bu temel ilkesi dışında kendini milletten üstün görenlerin olduğunu da maalesef yaşıyor ve görüyoruz. Milli iradeyi gasp etmeye çalışanlar var. Bana ‘Dün neden Bursa’daydın? Neden bugün Bilecik’tesin? Elbette hizmetlerimiz var, işbirliklerimiz var. Ama ben milletin iradesini gasp edenleri şikayet etmek için size geldim. Hesap gününe hep birlikte hazırlanmamız gerektiğini hatırlatmaya geldim. Elbette bilelim ve bilelim ki milli iradeyi gasp etmek isteyenlerin sonu hep hüsran olmuştur. Bursa’da söyledim, burada da söyleyeceğim: Abbas yolcu bağlasan durmayacak.

AMA OLMADAN, AMA OLMADAN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ: Altılı Tablo, ittifakımız, liderlerimiz, genel liderlerimiz, politikacılar, biz… ‘ama’, ‘ama’ olmadan çok çalışacağız. Ama millet olarak çalışmalıyız. ‘Bu işi yapacaklar’ demeyin; Söyleyemezsin. 86 milyon insanımız ayaklanacak; Cumhuriyet için, demokrasi için, adalet için çok güzel işler yapacaktır. Güler yüzle, bir amaç için koşarak, oy vererek, gerçekleri insanlarla sempati duyarak paylaşarak, kimsenin gözüne kötü bakmayarak. Bir avuç insan tarafından kandırılan ve kandırılan insanlar olabilir. Onlara tepeden bakma.

‘MİLLET KAZANDI’ DİYECEĞİZ: Milletin kazanması gereken bir seyir sürecinde ‘Millet kazandı’ diyeceğiz. Onun için 86 milyon kişinin bu gezinin askeri olmasını istiyoruz. Ayağa kalkmak istiyoruz. Seçime coşkuyla gitmek istiyoruz. Seferberlik günlerimizi ilan edelim; ama gülümseyerek, gülümseyerek. 14 Mayıs’ta önlemlerimizi alalım. Memleketi düğün ve bayram yerine çevirelim. Çocuklarımızın geleceğinin garanti altına alındığı bir süreci başlatalım. Gençlerimizin yüzde 85’inin adaletsizlikten şikayet ettiği bir Türkiye değil, geleceğe umutla baktıkları bir Türkiye başlatalım. Yoksulluğun değil adil bölüşüm ve refahın olduğu bir ülkeden bahsedelim. Haksızlığın, hukuksuzluk ve adaletsizliğin değil, hakkın, hukukun ve adaletin yüceltildiği bir süreç, bir ülke başlatalım. Sizi bu sorumluluğa davet ediyorum.”

Temel atma töreninin ardından ilçe merkezine giden İmamoğlu, vatandaşlarla görüştü.

Esnaf ziyaretinin ardından Bozüyük Belediyesi’ne giden Adıgüzel ve İmamoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun makamında çay molası verdi. İmamoğlu daha sonra belediye binası önündeki meydanda belirerek bir sehpanın üzerine çıkarak yağmura rağmen kendisini bekleyen kalabalığa seslendi. Bilecik ve Bozüyük belediyeleri ile yaptıkları iş birliğine ilişkin bilgiler paylaşan İmamoğlu, bulundukları bölgenin tarihi önemine dikkat çekti. “Şanlı Osmanlı İmparatorluğu’nun kurulduğu topraklardayız” diyen İmamoğlu, “Bir, Bu topraklarda yeşeren imparatorluk, bu coğrafyanın, Anadolu’nun, bu toprakların ve bizlerin tarihini değiştirmiştir. İkincisi, Milli Mücadele sırasında işgal edilen ülkemizin tarihinin değiştiği İnönü Savaşları’dır.” Savaşın inşa edildiği bu topraklarda o zafer kazanılmamış olsaydı bugün bu özgürlüğü, bu bağımsızlığı ve Cumhuriyeti yaşayamayabilirdik.”

“29 EKİM’DEN ÖNCE 14 MAYIS CUMHURİYET, DEMOKRASİ VE ADALET BAYRAMINI YAPACAĞIZ”

İmamoğlu, “Bu bulunduğumuz topraklarda yapılanlar, yaşananlar aslında bir kader anıdır” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben buradayım. Buna vesile olarak tarif ediyorum. Şunlardır: Osmanlı’nın başkenti İstanbul, Fatih Sultan Mehmet’in emaneti. Siz Osmanlı’nın başkenti İstanbul’un belediye başkanına selam veriyorsunuz. onun hesabına kurulmuştur.İkincisi o İstiklal Harbidir.Burada başlayan büyük emekler sonucunda Türkiye Cumhuriyetini kazanan ve Türkiye Cumhuriyetini kuran Atatürk’ün çok sevdiği İstanbul’un belediye başkanı olarak buradayız. 5 yıllık işgalden sonra İstanbul’u işgalden kurtarıp tekrar milletimize emanet etti.’İmamoğlu neden geldi’ deseler ‘İmamoğlu Bilecik’e, Bozüyük’e adaletsizliğe, hukuksuzluğa ve hukuksuzluğa karşı mücadele için geldi’ deyin. adaletsizlik, haysiyet için çabalamak.’ ve tarihi bir süreçten geçiyoruz.Bu tarihi süreçte Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılı yakışır işler yapacağız.Birebir büyük bir gayret göstereceğiz.Bu emeğin sonunda, 29 Ekim Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıldönümü, 14 Mayıs Cumhuriyet, Demokrasi ve Adalet Bayramı’nı kutlayacağız.

“GELECEĞİMİZ AYDINLIK, GÜLÜNÜZE BAKIN”

Milletin iradesini yok sayanların milleti yok saydıklarını hep birlikte ispat edeceklerini dile getiren İmamoğlu, şunları kaydetti:

14 Mayıs’tan sonra bir an önce mutlu bir ülke, mutlu bir devlet, huzurlu bir toplum, güçlü bir devlet, güçlü bir vatandaş, geleceğe umutla bakan gençler, bu ülkenin çocuklarına, Bu vatanın evlatlarına, Türkiye’mizin evlatlarına, bu cennet vatan hepimizin ortak, içinde yaşayan bu güzel vatanın 86 milyon eşit vatandaşına her zaman teslim edeceğiz. yüzünüz gülsün herkesin rahatını düşünürüz göreceksiniz bu ülkeye kötülük yapanların bu ülkenin huzurunu bozanların milletin iradesini gasp edenlerin yardım edenlerin çocuklarına Kim gasp ediyor.Gençlerimize,evlatlarına hatta torunlarına güzel bir vatan bırakmaya çalışıyoruz.Bu memlekette Allah şahit biz de biliriz ki evlerimizden de biliriz ki çocuklarımız çok zekidir.Gençlerimiz insanlar inanılmaz derecede girişimci, cesur ve adil. m, sevgili arkadaşlar. İkinci asrı ve hak ettikleri güzel tabiatı hazırlayamazsak pişman oluruz. Hayır, bunu yapamayız. işareti utandırma. Bu, Cumhuriyetin kurucuları Mustafa Kemal Atatürk’ü, geçmişimizi ve geleceğimizi utandırmasın. Hepinizi seviyorum. Söz vermek şartıyla; her şey çok güzel olacak.”

ERTUĞRUL GAZİ TÜRBESİ ZİYARETİ

Adıgüzel ve İmamoğlu, Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan Osmanlı Beyliği’nin kurucusu Osman Gazi’nin babası Ertuğrul Gazi ve Selçuklu Uçbeyi’nin türbesini de ziyaret etti. Türbe başında dua eden Adıgüzel ve İmamoğlu, alp kıyafetleri içindeki askerlerin yılın 365 günü düzenlediği ‘saygı nöbeti’nin sona ermesine tanık oldu.

Türbenin önündeki alanda kendisini bekleyen vatandaşlara kısa bir konuşma yapan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bütün bu sözleri, tüm bu duyguları, tarihimizi değiştiren, tarihi yolculuğumuzu değiştiren Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin babası Osman Gazi’nin Pir Edebali topraklarındaki kabri önünde söylemenin, sanıyorum ayrı bir yer ve değer.Burada bana bunu sen söylettirdin.Hanımların hoş gözlerinden ve hoş dillerinden bana dua etmelerini rica ediyorum.Buradaki beyefendilerin yüksek adaletleriyle bu ülkenin çocuklarına güzel nasihatler vermelerini istiyorum. , kibirli , dik duruşlu , bize sahip çıksınlar . Yürekleri bu memlekette nice zorlukların üstesinden geldi . Aşmaya devam etsinler . Çocuklara , gençlere özellikle büyük işler başarmak isteyen girişimcilik çağındaki hanımefendiler ve beyefendilere sesleniyorum. hayatta cesur ol yolundan asla vazgeçme. hep birlikte büyük işler başaracağız. faydasız işler icat edenlerin emellerini kirletip iftira atacağız hep birlikte dillerin bir daha bu memlekette olmamasını sağlayacağız. ve incinin sonunda 2023 yılında Allah’ın izniyle 29 Ekim’de Cumhuriyetimizi kutlamadan önce, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasisi ve adaleti için 14 Mayıs’ı hep birlikte kutlayacağız. Her şey çok güzel olacak.”

BOZÜYÜK’ÜN KURTULUŞ SAVAŞINDAKİ TARİHİ GÖREVİ YANSIYACAK

Milli Mücadele’de batı cephesinin ilk karargâhlarından biri olan Bozüyük’ün tarihi misyonunu yansıtacak ‘Bozüyük Seyir Terası ve Anı Evi’, İBB ve Bozüyük Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilecek. Tesisin toplam proje alanı 1.533 metrekare olacak. Bina arazinin eğimine dik olarak inşa edilmiştir. Yamaca gömülen yapı, başta İnönü Savaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nı anlatan “Anı Evi” olarak tasarlanmıştır. Yapının gömülü üslubuyla ortaya çıkan çatı terasları seyir ve oturma alanları olarak değerlenmiştir. Yamaçta sıkışan kütlelerin ortası düzleştirilerek oturma ve amfi tiyatro alanı oluşturuldu.

habergulnar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler