Yaşam

CRR Şubat Ayında 12 Konserle Müzikseverlerle Buluşuyor

Şubat ayında klasik müzikten Türk müziğine, cazdan dünya müziklerine kadar 12 konser İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak.

CRR’de “Girişte Solda” başlıklı müzik sohbetleri, her Çarşamba saat 17.00’de düzenlenen “İkindi Çayı Konserleri” ve müzik öğrencilerinin konser vererek dinleyicilerle buluşma fırsatı bulduğu “Genç Müzisyenlere Destek Projesi” konserleri yer alıyor. CRR fuayesinde, Şubat ayı boyunca ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşmaya devam edecek. irade.

İşte konserler:

ALAFSAR RAHİMOV – 2 ŞUBAT CUMA – 20.00

Balaban Jazz ile Buluşuyor 2 Şubat’ta CRR’de

Alafsar Rahimov’un caz ve Mugam’ın eşsiz birleşiminden oluşan “Balaban Cazla Buluşuyor” konseri, 2 Şubat Cuma günü saat 20.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. Balabanın etkileyici sesinin cazın modern ritimleriyle harmanlandığı bu özel gecede Rahimov’a sahnede Kaan Bıyıkoğlu (piyano), Enver Muhamedi (bas gitar), Burak Durman (davul) ve Tümer Uluçınar () eşlik edecek. elektro gitar).

Önce Louvre Müzesi’nde, Şimdi CRR’de

Alafsar Rahimov, klasik Azerbaycan müziğini cazla birleştirerek, kendi bestelerini ve dünya müziğini deneysel bir yaklaşımla sunuyor. “Balaban Cazla Buluşuyor” farklı kültürlerin ve müzik tarzlarının bir arada yaşamasının mümkün olduğunu ve müziğin evrensel bir dil olduğunu gösteriyor. Rahimov, 2021 yılında Paris’teki Louvre Müzesi’nde “Balaban Cazla Buluşuyor” adlı konser verdi.

Biletler 200, 165, 100 ve 50 TL fiyat seçenekleriyle CRR Gişesi ve Biletix’te satışa sunuldu.

ALEJANDRO DEL ANGEL & CRR SENFONİ ORKESTRASI “ROMA KARNAVALI” – 3 ŞUBAT CUMARTESİ – 20.00

Jacobo Brusa – şef

Alejandro Del Angel – tenor

İstanbul’da “Roma Karnavalı”

Sahnedeki karizması ve etkileyici vokal performanslarıyla opera dünyasında kendine sağlam bir yer edinen, eleştirmenlerin “parlayan tenor” ve “olağanüstü şarkıcı” olarak tanımladığı Meksikalı tenor Alejandro Del Angel, sahnede olacak. CRR 3 Şubat Cumartesi günü “Roma Karnavalı” ile. Del Angel’a CRR Senfoni Orkestrası’nın eşlik edeceği konserde orkestrayı yetenekli İtalyan şef Jacobo Brusa yönetecek.

Hector Berlioz’un tarihi eseri “Op. 9 Roma Karnavalı Uvertürü”, Alejandro Del Angel’ın büyüleyici tenor sesi ve Brusa’nın dinamik orkestra yönetimiyle 3 Şubat Cumartesi günü CRR Konser Salonu’nda sahnelenecek. Konser repertuvarı, Giuseppe Verdi’nin derin ve etkileyici aryalarından Francesco Cilea, Gaetano Donizetti, Pietro Mascagni ve Georges Bizet gibi ünlü bestecilerin unutulmaz eserlerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Alejandro Del Angel ve Jacobo Brusa’nın bu sıra dışı performansıyla seyirciye müzikli bir Roma yolculuğu vaat eden konserin biletleri 90 ve 40 TL seçenekleriyle CRR Gişesi ve Biletix’te satışta.

SELİN ŞEKERANBER & YUDUM ÇETİNER – DUO BLANC & NOİR – “IMAGINE” – 4 ŞUBAT PAZAR – 11.30

Çocuklar “IMAGINE” ile Müziğin ve Konserin Parçası Oldu

Eğitimci piyanistler Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner’den oluşan Duo Blanc & Noir, 4 Şubat’ta saat 11.30’da CRR Konser Salonu’nda gerçekleşecek “IMAGINE” adlı interaktif konseriyle çocukları ve ailelerini müziğin büyülü dünyasına davet ediyor. Bu özel aktivite, 0-7 yaş arası çocuklara klasik müzikle tanışma fırsatı sunuyor ve onları hayal güçlerini besleyen müzikal bir maceraya çıkarıyor. Yaklaşık 60 dakika sürecek bu eşsiz deneyimin biletleri 30 TL’den satışta.

“IMAGINE” projesi, 0-7 yaş arası çocukları klasik müzikle tanıştırarak bu alandaki duyarlılığı geliştirmeyi amaçlıyor. Şekeranber ve Çetiner’in müzikal liderliğinde çocuklar ve aileleri müziği eğlenceli ve eğitici bir ortamda keşfedecek. Konserde çocuklar IMAGINE albümü ve kitabından özel seçilmiş ninniler ve hikayelerle müzikal bir yolculuğa çıkacak ve kendilerini bilmedikleri bir dünyanın içinde bulacaklar.

Bu interaktif deneyim çocukların sadece müzik duymasını değil, aynı zamanda müziği keşfedip aktif olarak katılmasını da sağlayacak. Piyano eşliğinde müzik söylemek, müzik dinlemek, dans etmek ve müziğe ritimle eşlik etmek gibi yaratıcı aktiviteler, konseri çocuklar için unutulmaz bir deneyime dönüştürecek. Ayrıca çocuklar piyanoyu bir enstrüman olarak tanırken, katılımcı etkinliklerle müziğin, konserin ve aksiyonun parçası olacaklar.

Sanatın birçok disiplinini bir araya getiren Duo Blanc & Noir, çocuklara müziğin yumuşatıcı ve hayal gücünü geliştirici etkilerini sunuyor. Sanatın ve eğitimin gücünü, tüm dijital müzik platformlarında yer alan IMAGINE albümleri ve nota içeren kitaplarla birleştiren bu proje, çocuklara müziği sevmeleri ve anlamaları için eşsiz bir fırsat sunuyor.

Konserin biletleri CRR Gişesi ve Biletix’te 30 TL’den satışa sunuldu.

RANDY ESEN & CRR CAZ ORKESTRASI – 9 ŞUBAT CUMA – 20.00

Randy Esen 9 Şubat’ta CRR’de!

Caz sahnesinin parlayan yıldızı Randy Esen, Nail Yavuzoğlu yönetimindeki CRR Caz Orkestrası eşliğinde 9 Şubat saat 20.00’de CRR Konser Salonu’nda konser verecek. Aydın Esen, Bob Moses, Kerem Can Dündar gibi önemli isimlerle iş birliği yapan ve ‘Not Alone’ EP’siyle büyük beğeni toplayan Randy Esen, caz vokal sanatının en etkileyici temsilcilerinden biri olarak kabul ediliyor.

Harika sesi ve sahne performansıyla cazın önde gelen vokalistleri arasında yer alan Randy Esen, solo kariyerinde birçok başarıya imza atmış bir sanatçıdır. CRR’de gerçekleşecek konserde Esen’in güçlü ve eşsiz sesine eşlik edecek CRR Caz Orkestrası’nın dinamik performansı, caz severlere unutulmaz bir müzik deneyimi sunacak.

Konser biletleri CRR Gişesi ve Biletix’te 90 ve 40 TL’den satışa sunuldu.

QUARTETTO DE CREMONA & PABLO BARRAGÁN – 10 ŞUBAT CUMARTESİ – 20.00

Oda Müziğinin Büyüleyici Ustaları 10 Şubat’ta CRR’de!

Oda müziğinin seçkin temsilcileri Quartetto di Cremona ile sahne karizması ve derin müzik anlayışıyla tanınan dünyaca ünlü klarnet virtüözü Pablo Barragán, 10 Şubat saat 20.00’de CRR Konser Salonu’nda unutulmaz bir konserle sanatseverlerin karşısına çıkacak. 2000 yılında kurulan ve uluslararası alanda saygın bir yere sahip olan Quartetto di Cremona, kemancılar Cristiano Gualco ve Paolo Andreoli, viyolacı Simone Gramaglia ve çellist Giovanni Scaglione’den oluşuyor.

Konserde GF Malipiero’nun Yaylı Çalgılar Dörtlüsü no.2 “Stornelli e Ballate”, M. Ravel’in Fa majör Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ve J. Brahms’ın Klarnet Beşlisi, Op. 115, Si minör eserleri içerir. Quartetto di Cremona, evrensel olarak övülen yorumlayıcı sanatları ve dünyaca ünlü sanatçılarla yaptığı işbirlikleri ile öne çıkıyor. İtalya’da ve dünyada oda müziğinin tanıtımına yaptıkları katkılardan dolayı 2019 yılında Franco Buitoni Ödülü’ne layık görülen grup, aynı zamanda “Strdivari Dostları” adlı uluslararası projenin de elçiliğini yapıyor. Pablo Barragán, ustalıkla ustalıkla enstrümanının rafine sesini harmanlayan ve uluslararası müzik sahnesinde değerli bir figür olarak öne çıkan bir sanatçı.

Yaklaşık 100 dakika sürecek konserin biletleri 150, 120, 90 ve 40 TL’den CRR Gişesi ve Biletix’te satışa sunuldu.

EZGİ KÖKER’DEN SEZEN AKSU’YA ANMA – ALATURKA PROJESİ – 14 ŞUBAT ÇARŞAMBA – 20.00

CRR’den Müzikseverlere Sevgililer Günü İkramı Konseri: Sezen Aksu’ya Saygı

Sezen Aksu’nun eşsiz eserlerine saygı duruşunda bulunacak olan Ezgi Köker, “Sezen Aksu’ya Saygı By Ezgi Köker ‘Alaturka Project'” adlı özel projesiyle 14 Şubat Sevgililer Günü’nde CRR konseri verecek.

Müzik hayatını Cumhurbaşkanlığı Türk Müziği Korosu Sanatçısı ve İnceSaz Grubu solisti olarak sürdüren Ezgi Köker, konserde Sezen Aksu’nun eserlerini geniş oktav ve Türk Müziği tınılarıyla yorumlayarak pop ve Türk müziğinin özgün anlatım tarzlarını harmanlayacak. Sezen Aksu’nun yıllardır birlikte çalıştığı isimlerle sahneye çıkacak olan Köker, bazı eserlerine ud eşliğinde eşlik edecek.

Köker’e sahnede Fazilet Sökmen (gitar), Can Kandaz (ud), Asyon Pelit (bas gitar), Türker Çolak (davul, perküsyon) ve Burak Dursun (trompet-trombon) eşlik edecek. Bu özel gecede Ezgi Köker ve Alaturka Project, Sezen Aksu’nun az bilinen müziğini güçlü müzikal dokuya sahip bir performansla sunacak.

Konserin biletleri 150, 120, 90 ve 40 TL’lik kategorilerde CRR Gişesi ve Biletix’te satışa sunuldu.

FERHAT FERAT/MAHARET – 16 ŞUBAT CUMA – 20.00

AYDIN ​​ESEN OKAY TEMİZ/BOB FRANCESCHINI/FERHAT FERAT/ÇAĞDAŞ ORUÇ/KRISTIAN LIND/SELİM GÖKSU/HURİ ALİEFENDİOĞLU

Caz ve Anadolu Müziğinin Buluşması “Maharet”

Caz müziğini Anadolu’nun ritmik ve melodik zenginlikleri ile buluşturan “Maharet” projesi 16 Şubat’ta saat 20.00’de CRR’de buluşacak. Bu etkileyici projenin başındaki Ferhat Ferat, elektronik gitarının yanı sıra besteci ve aranjör kimliğiyle de öne çıkıyor. Konserde Ferhat Ferat’a dünyaca ünlü araştırma müzisyeni OK Pak, caz piyanosunun dev ismi Aydın Esen, Amerikalı caz saksofoncusu Bob Franceschini, saksafoncu Çağdaş Oruç, İsveçli basçı Kristian Lind, davulcu Selim Göksu ve ud ve udda Huri Aliefendioğlu eşlik edecek. vokal.

“Mahalet” projesi, Ferhat Ferat’ın “Maharat”, “Azer”, “Kelemeneje”, “Sembol”, “Okay”, “Güz”, “Onno” (Onno Tunç’un anısına), “Zartaboz”, “Acaip Blues” ve “Laz Gelin”. Ferhat Ferat bu projede Türkiye’nin çeşitli müzik kültürlerini cazın evrensel diliyle buluşturmayı, kendi sanat anlayışı ve projeye katkıda bulunan ücretli müzisyenlerin ruhuyla yansıtmayı hedefliyor.

Konserin biletleri 200, 165, 100 ve 50 TL kategorilerinde CRR Gişesi ve Biletix’te satışa sunuldu.

LURA – CUMARTESİ, 17 ŞUBAT – 20.00

Cabo Verde’nin Büyüleyici Sesi Lura: “Best Of Lura” ile 17 Şubat’ta CRR’de!

Cabo Verde’nin özlemini, sevgisini ve deniz kokulu müziğini tüm dünyaya taşıyan ve son yıllarda düet yaptığı Barefoot Diva Cesaria Evora gibi dünya müziğinin en özel isimlerinden biri haline gelen Lura. “Best Of Lura” albümü ve mesleğine en uygun müzikleri seslendireceği konseriyle. 17 Şubat’ta CRR’de hayranlarıyla buluşacak.

1975 yılında Lizbon’da doğan ve 1996 yılında müzik kariyerine başlayan Lura, ilk albümünden bu yana farklı sanatçılarla yaptığı düetlerle dikkat çekti. Lura, 2004 yılında çıkardığı “Di Korpu ku Alma” albümüyle uluslararası tanınırlığını artırdı. Bu albümle 2005 BBC Dünya Müzik Ödülleri’ne aday gösterilen sanatçı, “M’bem di Fora” albümleriyle de büyük beğeni topladı. ve “Eclipse” ile dünya çapında bir turneye çıktı.

Lura, Portekiz pop müziği, caz, Afrika müziği ve American Soul’un farklı türlerini başarıyla harmanlayarak Cabo Verde kültürünü genç nesillere yeniden tanıttı. Carlos Saura’nın “Fados” filminde seslendirdiği “Flor di nha esperanca” şarkısıyla uluslararası alanda büyük ilgi gören sanatçı, 2010 yılında çıkardığı “Best Of Lura” albümüyle izleyici kitlesini daha da genişletti. Lura’nın müziği, kendi döneminin geleneksel melodilerini ustalıkla birleştiriyor. modern müzikle vatan.

Cesaria Evora’yı kaybetmeden kısa bir süre önce sanatçıyla birlikte “Moda Bo” şarkısını kaydetti.

Lura, Evora’nın mirasını sürdüren değerli bir sanatçı olarak kabul ediliyor. İngiliz Independent gazetesi Lura hakkında övgü dolu yorumlarda bulunarak, “Uluslararası kariyeri ivme kazandığında stadyumları dolduracak” dedi.

Konserin biletleri 200, 165, 100 ve 50 TL kategorilerinde CRR Gişesi ve Biletix’te satışa sunuldu.

NILS PETTER MOLVAER & GÜLŞAH EROL BEŞLİSİ – 23 ŞUBAT CUMA – 20.00

Doğaçlama Cazın Zirveleri: Nils Petter Molvaer ve Gülşah Erol Beşlisinin Eşsiz Buluşması:

Caz ve doğaçlama müziğin usta isimleri, trompet virtüözü Nils Petter Molvaer ve Türkiye’nin önde gelen çellist ve bestecilerinden Gülşah Erol, 23 Şubat’ta CRR Konser Salonu’nda bir araya gelecek. Bu özel gecede, Molvaer’in elektronik ve caz müziğine yenilikçi yaklaşımları ve Erol’un farklı müzik tarzlarını bir araya getiren eşsiz yorumu, caz severlere unutulmaz bir deneyim sunacak.

Gülşah Erol, akustik ve elektrik enstrümanları ustaca kullanması, farklı müzik tarzlarına hakimiyeti ve bestecilik yeteneğiyle tanınırken; Nils Petter Molvaer, caz müziğinde trompetin sınırlarını zorlayan, elektronik müziğin öncüsü sayılan bir sanatçı. İkili, CRR’de verecekleri konserde “Jazz For My Little” albümünü yeni bir renk ve üslupla yorumlayacak.

Gülşah Erol Beşlisi’nin, Erol’un kendi bestelerinden ve dünya müziğinin farklı renklerinden oluşan repertuvarı, cazın zenginliğini ve çeşitliliğini ortaya çıkaracak. Molvaer ve Erol, caz müziğinin klasik sınırlarını aşıp doğaçlama sanatının zirvelerine ulaşacakları bir performans sergileyecek.

Konser biletleri 150, 120, 75 ve 40 TL kategorilerinde CRR Gişesi ve Biletix’te satışa sunuldu.

CRR TÜRK MÜZİK TOPLULUĞU – YÜZYILIN YÜZLERİ – KAMURAN YARKIN – 24 ŞUBAT CUMARTESİ – 13.00

CRR Türk Müziği Topluluğu, “Yüzyılın Yüzleri” etkinlikleri kapsamında 24 Şubat 2024 Cumartesi günü saat 13.00’te “Kâmuran Yarkın” özel konseri verecek. Hakan Talu yönetimindeki bu konserde, Kâmuran Yarkın’ın tanburi ve besteci olarak Türk müziğine sunduğu değerli eserler solo ve koro icralarıyla seslendirilecek.

Çiğdem Yarkın, İbrahim Suat Erbay ve tanburi Murat Aydemir’in konuk solist olarak yer alacağı konserde, Kâmuran Yarkın’ın mızrap ve yaylı tanbur icrasında kendine özgü tarzını yansıtan ve halk tarafından sevilen müziği seslendirilecek.

Konser biletleri 90 ve 40 TL kategorilerinde CRR Gişesi ve Biletix’te satışa sunuldu.

MEHMET ALİ SANLIKOL & CRR SENFONİ ORKESTRASI – 24 ŞUBAT CUMARTESİ – 20.00

Ney, piyano ve vokal ustalığıyla tanınan sanatçı, cazdan klasik müziğe, klasik Türk müziğinden çağdaş bestelere kadar geniş bir yelpazede eserler üretiyor.

Mehmet Ali Sanlıkol, 24 Şubat’ta CRR’de olacak. Sanlıkol’a, şef Murat Cem Orhan yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Konserde Sanlıkol’un “Bir İstanbul Çelebi”, GF Handel’in “Mısır’da Julius Caesar Uvertürü” ve Béla Bartók’un “Çelesta, Perküsyon ve Yaylı Çalgılar İçin Müzik” gibi seçkin eserleri yorumlanacak. Bu konser yorumlanacak. Sanlıkol’un müzikal derinliği ile orkestranın eşlik yeteneğinin bir araya geldiği bir müzik ziyafeti sunacak.

CRR Senfoni Orkestrası, konsere Handel’in 300 yıl önce ilk kez seslendirilen “Julio Ceasare” operasının uvertürüyle başlayacak, ardından Mehmet Ali Sanlıkol’un özgün bestesi “An İstanbul Çelebi” ve Béla Bartók’un “Çelesta, Perküsyon ve Yaylı Çalgılar” uvertürüyle başlayacak. “. “Müzik için” icra edilecek.

Sanlıkol’un “Bir İstanbul Çelebi” adlı eseri Evliya Çelebi’nin “Seyahatname”sinden esinlenerek yapılmıştır. Bu eserinde Çelebi’nin seyahatleri sırasında karşılaştığı deneyimleri musiki diliyle anlatmaktadır. Eserde Çelebi’nin Viyana ziyareti sırasında dikkatini çeken otomatik saatler, Kaya Sultan’ın ölümünü anlatan “caz türküsü”, Afrika’da karşılaştığı Bektaşi “vejetaryen dervişleri” ve Çelebi’nin Büyük İskender hakkında yazdığı bilgiler yer alıyor. tartışıldı.

Béla Bartók’un “Sz. 106 Music for Chelesta, Percussion and Strings” adlı eseri, bestecinin yenilikçi müzik dilini ve benzersiz orkestrasyonunu sergileyen bir eserdir. Sofistike dokuları, ritmik karmaşıklığı ve zıt tınıların canlı kullanımıyla dikkat çeken eser, Bartók’un 20. yüzyıl müziğine etkilerini ve katkılarını ortaya koyuyor.

Konser biletleri 90 ve 40 TL kategorilerinde CRR Gişesi ve Biletix’te satışa sunuldu.

YESARİ ASIM ARSOY ANMA KONSERİ – MÜNİP UTANDI – 28 ŞUBAT CUMA – 20.00

CRR Konser Salonu, 28 Şubat akşamı Türk müziğinin eşsiz ismi Yesari Asım Arsoy’u anma konserine ev sahipliği yapacak. Saat 20.00’de başlayacak bu anma gecesi, Arsoy’un unutulmaz eserleri ve müzik mirasına saygı duruşu niteliğinde olacak. Türk müziğinin değerli ismi Münip Utandı’nın solist olarak yer alacağı konserde sanatçıya vokalde Merve Utandı Kalkan, Aybige Demir Okan, Taner Yalçın, Taha Aras ve Nilsu Kalkan eşlik edecek.

Bu özel anma konserinde, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu emekli şefi Fatih Salgar da konuşmacı olarak yer alacak.

Yesari Asım Arsoy, 1896 yılında Drama’da doğmuş, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında müzik sahnesinde değerli bir yer edinmiştir. İstanbul’a yerleştikten sonra müzik yeteneğini daha da geliştirdi ve Columbia müzik şirketiyle yaptığı 33 yıllık anlaşma sayesinde pek çok eserini plaklara kaydetti.

Arsoy’un müziği hem yurt içinde hem de yurt dışında geniş bir hayran kitlesine ulaştı. Besteci ve vokalistliğin yanı sıra şair yeteneğiyle de tanınan Arsoy, Türk müziğinin son döneminin stil sahibi müzisyenleri arasında yer aldı. Bestelerini romantizm ve lirizm hakimiyetinde sunmuş, müzik formunu kendi müzik anlayışı ve üslubu çerçevesinde geliştirmiştir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler